Friday, 18 November 2016

Winter travel checklist | almost done

alhamdulillah...utk winter clothing..rasanya all done dh ni...
last week sempat singgah Uniqlo KLCC...beli inner/sweater etc

jeans dh beli satu lg yg baru (beli kat AEON ajer)--sbbnya UNIQLO semua jeansnya petite size hahaha tak de size MZ..haru gitu...kalau time bujang bolehlah pakai size2 jeans kat UNIQLO..lps dpt 3 org anak..kim salam jerlah alahai

ni jeans nya..kaler itam...slim cut ni..dh test pakai semlm (attend my comper friend's event challenge)


winter jacket memang dh ada ..nak beli baru harga around RM500 so tak berapa nak ada bajet sbb byk benda lg yg dlm priority list..so may be nak pinjam my adik punya...
and EXTRA LARGE trolley bag pun nak kena pinjam my adik punya sbb my own bagsss semuanya size medium/large yg biasa2 tak de yg extra large...sbb nak stay kat Tokyo for a week so memang kena packing betul2..apatah lg time winter....

yg belum siap ialah shopping food stuff as bekalan...bekalan utama of course brahims..kena beli byk gak ni..pelbagai jenis nasi dan lauk pauk brahims
kat Tokyo ada mknn halal tp sbb our RM yg sgt menurun valuenya...so of course semua benda akan jd sgt mahal...so nak survive one week kat sana memang kena bwk bekal apa2 yg boleh dibawak gitu..

perasaan mixed feelings sbb 1st time nak gi Tokyo and sedey lah jugak sbb tak leh bwk family kan..
moga2 ada rezeki in the future..esp my zharfan sgt2 teringin nak ke sana

salam jumaat al-mubarak

4 comments:

Illya LeYa said...

bestnye... teringin LeYa nak ke sana juga

mama tisya said...

syoknye ke tokyo tp sedih sbb tk dpt p bw family kn..slamat bekerja kt tokyo nanti

Chekgu Azrine said...

Bestnya nk g tokyo

εïзmummyHazaεïз said...

Happy holiday mz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails