Friday, 23 December 2016

My Tokyo Trip | #4 The official work

the main reason MZ pegi tokyo adalah utk attend conference (present paper) dan juga attend meetings/discussions dgn profs kat tokyo - meetings at 3 different universities...conference berlangsung pada hari rabu (7 dec) dan the 3 meetings berlangsung pada 8 dan 9 dec (khamis & jumaat)

MZ tepek pics lah yer

haaa nilah bj yg dipakai utk attend conference..blouse tu beli kat AEON, seluar palazzo dan blazer both yg lama punya, pakai jer mana2 yg ada, bukan pakai everyday pun palazzo dan blazer tu time kat msia hehhehe..tp of course pakai thermal lah sbb winter kan


sempat lg posing dgn Prof Ida sblm kuar dari our apartment

 ok, I'm ready! nervous gak sebenarnya

our apartment is not that far from conference venue sbb purposely booking accomodation yg tak jauh dari tempat conference..tp weolls masih lagi kena menapak utk naik tram

dah sampai! conference tu diadakan dlm this big building - Sunshine City

 ni sblm naik lift ke tingkat atas..my colleagues ie my research team..Prof Ida and Dr Mahyuddin

 MZ & Prof Ida

my name tag

sempat posing dgn participants dari Msia (UNISZA)

 3 of us...kami semua gap usia 10 years each..Prof Ida 50, MZ 40 and Dr Mahyuddin 30...me is student Prof Ida, Mahyuddin is student Prof Ida and me (not really student tp i jd his co-sv for his phd thesis)


 MZ pakai sneakers opsss memang tak bwk kasut itam (tak muat luggage)

lunch time! ada halal food provided :)

our session tu yg last sekali..pukul 4.30 ptg--dh gelap time tu sbb winter

ni antara sesi yg MZ attend (not on laws tp on science)

tu Dr Mahyuddin tgh present his paper

MZ jd presenter and jd MC/session chair jugak

ok dh abis conference
ni pic next day
kat Univ of Tokyo

 cantik sgt2 scenery kat dlm univ tu


kat Tokyo jrg2 nmpk motosikal..yg byk adalah basikal, sesuai dgn cuaca..kat tropika tak sesuai sgt sbb berpeluh and panas bila kayuh basikal as main transport


tulah tempat kami meeting

that's the prof from univ of tokyo..

official pic lps setel meeting

tu nama prof tu

posing lps setel meeting--proof that we've done our work here..in pic..prof Ida, Dr Juriah, me and Dr Mahyuddin--Dr Juriah ialah main supervisor utk Dr mahyuddin masa phd thesis

 classic building..sunny day tp sejuk sbb winter

 birdssssss

MZ masih obsessed dgn daun2 kuning


main lambung2 daun pulak

 ok ni plak 2nd meeting..kat univ lain plak...modern building..


 tu prof yg kami had meeting with

official pic lps siap meeting

 ni plak meeting kat univ yg ke3--hari yg berbeza

candid by wanie

teringat saper tu--of course teringat anak2 kat msia

nilah prof yg kami had meeting with

this prof ni kawan Prof Ida..very frenly--in fact...almost all japanese yg kami jumpa selama seminggu kami kat tokyo--sgt frenly, sopan, baik2 lah semuanya

official pic lps meeting...


 happy mode sbb dh setel semua keje yayyy!!

unik kan nama univ ni :)

alhamdulillah, mission accomplished!
next entries of Tokyo...more psl jln2, mkn2, shopping etc

1 comment:

Arissa Shoppe said...

Bestnya mz sempat p jalan2. nama uni tu mcm nama student Liza. Kokuhiro nama dia. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails