Wednesday, 7 December 2016

Our Singapore 2016 holiday

sblm cite jd basi..baik MZ cepat2 buat entry..sbb tatapan MZ and kids di masa hadapan..

our 3d2n cuti2 singapore was from 24th-26th Nov 2016...hadiah contest Dutch Lady Escape..
weolls naik AirAsia from KILA2 to Changi Airport. MZ tinggalkan keta MZ kat parking KLIA2..alhamdulillah selamat semuanya

MZ citer sambil selit2 gmbrlah yer..
our hotel was Hotel Boss..somewhere near Victoria Street
so posing2 wajib slps check-in..


this is family room ie ada 2 double bed..bilik ni tak luas sgt pun tp kira oklah for family kecik MZ...yg beshnya..this room ada private balcony yg agak luas ..perfect utk lepak2 santai2

lokasi balcony di sebalik curtain tuu




kami sampai kat sana pukul 2 pm...so lps setel check in..lepak2 jap..then kuar jln kaki..nak cari mknn utk dinner

ni antara kedai yg kami singgah...so beli fresh/cut fruit..ni MZ punya ie papaya..

nilah kedai yg kami lalu dan singgah

ni snap2 pic sambil jln kaki


masjid ni betul2 kat simpang..opposite our hotel

kami had early dinner (pukul 6 lebih time ni) kat one mamak restaurant not far from Boss Hotel..mr hubby order biryani kambing

Ariff moody hahahah dia order murtabak singapore (murtabak ayam)

ni MZ punya ie maggi goreng mamak

ni zharfan punya ie kue teow goreng

lepas setel mkn, kami menapak balik ke hotel..time ni mendung dan hampir hujan..ni antara tempat yg kami lalu semasa kami berjalan

ni private school/madrasah agama
 so end of day 1..tak de aktiviti pun..

day 2-breakfast kat hotel...the best part of Hotel Boss ialah buffet breakfast at Level 4 is certfied halal, so boleh mkn dgn happy2 gitu

not bad lah buffet choicenya..

ni mknn MZ


ni gmbr kat lobby hotel...lobbynya sgtlah luassss


 lps breakfast, ada travel agent punya org dtg jemput kami..then weolls pegi meeting point/drop off point..naik bas utk half-day city tour

ni zharfan tlg snap2 sambil tunggu nak naik tour bus

 1st time MZ merasmikan dress peonies Minaz


 ni antara salah satu destinasi city tour..somewhere near merlion statutue tu..org sgt ramai and cuaca panas terik.. ni travel guide (one chinese man yg agak senior/tua)..so gmbr kami jd ber4 instead of ber5 alahai...

 panas terik niiiiii



ni snap2 dari dlm bus...ada christman deco everywhere

ni our 2nd destination for the tour ie National Orchid Garden

ni 3rd destination ie temple (tak sure nama)

tak minat sgt pun..just turun dari bas sbb nak snap pic and nak gi toilet hahahha


MZ posing la plak...ni zharfan yg jd photoG

jom layan pics kat National Orchid Garden..zharfan masam jer sbb mama paksa posing hahahha

family pic! guna tripod ni..gigih usung tripod













tour bus tu byk ronda sekitar city sambil tour guide explain mcm2...
and then our last destination is little india..tak de apa yg menarik pun kat sini

otw balik hotel, we ask tour bus driver to drop us kat Arab street...

ni juadah lunch kat ZamZam restaurant Arab Street

the fanous hotel @Arab Street

 ni ronda2 kat Arab Street..MZ sempat la beli lil souvenir like fridge magnet, photo frame dan tshirt for mr hubby






 then weolls amik taxi balik ke hotel..dekat jer tp tak larat nak menapak sbb cuaca panas and travel with kids kan..

our nite itenarary was visit to Night Safari ie main agenda gitu

ada animal show..khas utk animal nocturnal ie yg aktif waktu mlm








lps abis show, kami naik train utk explore safari by night..besh!!!
end of day 2

aktiviti day 3---mandi kolam yayyyyy





 ok, ni gmbr masa kat KLIA2 sblm boarding to Spore
 
papa & kids

ni masa kat Changi Airport...dh nak balik KL dah

ni MZ posing dgn bling2 and sbb 1st time merasmikan pakai dress baru gitu


ni gmbr mr hubby lepak2 kat beranda our room


overall oklah..besh sbb spend quality time with my beloved ones..kira cuti2 obersi utk thn 2016..wpun tak de rezeki nak gi negara 4 musim or tmpt yg ada snow

yg tak besh psl cuti2 spore ni..our RM sgt kecik nilai...so sgt mahal lah nak beli apa2 or nak mkn apa2 pun..tp adat lah bila holiday, tak leh kedekut or berkira...spend jer setakat mampu gitu!
Insya Allah, kami akan cuti2 Spore lagi March 2017 (hadiah contest Carrie Junior)

3 comments:

Myra Jay said...

Best2! Especially bercuti dengan family, dapat spent time together kan..
View kat sana pun cantik2 tapi tula currency tu yg tak tahan.


p/s : Lama tak jenguk blog MZ, makin cantik la MZ, kurus je.. :)

mummymer said...

rezeki you dengan Singapore sangat rapat.. :D

best..!!

ibuemir

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

beshhhhhhhh..bilala nak menang cuti2 nie haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails