Wednesday, 26 July 2017

Bling2 for anniversary | wishlist accomplished

MZ memang jewellery lover...so sempena 13th wedding anniv 16th july yg lps..MZ telah membeli one bling2 sempena hari bahagia MZ
actually this bling2 is one of my wishlists..kiranya wishlist granted gitu...

ni pic yg MZ repost kat ig MZ last few months..MZ memang jatuh chenta dgn bracelet bebola 3 colour ni..kaler gold, rose gold dan chrome...

so MZ wasup lah ig owner ie angsa emas..tanya psl saiz dan berat bracelet ni..

MZ amik yg M size jer..sbb L size tu beyond my budget plak

nilah ig angsa emas..trusted seller..MZ pernah beli bead/charm via post..tp bracelet ni MZ tak berani nak beli via pos sbb rege lebih RM1k kan..very high risk gitu

so gigih MZ drive all the way from Gombak to Bangi..pegi kedai angsa emas ni lah..sbb MZ dh try survey one jewellery shop kat area prima gombak, tak de plak design bracelet bebola 3 kaler ni


alhamdulillah...tercapai sudah hajat di hati


ala2 first love gitu

yg pastinya...takkan rugi kalau beli gold jewellery sbb boleh jual/trade-in/letak kat alrahnu anytime bila dh bosan or bila nak pakai cash urgent..another way to justify our purchase is....kiranya beli emas ni is a form of savings/long-term investment (dgn syarat kena simpan lama2 gitu)..

alhamdulillah atas segala rahmatnya

3 comments:

Mama Idlan Irsyad said...

Wah, tahniah MZ.

- dieyana - said...

serius cantik!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Laaaa dah beli duluuu..
Ila pun dah minat yg nie tgok kat ig dia..area public gold nie.. tapi lum sempat kesana sebab ila baru tau kedau dia deret public gold..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails