Wednesday, 13 February 2019

Ada apa dengan Cath Kidstone

MZ mula2 noticed kewujudan brand ni lps tgk my niece yg abis study kat ireland tu beli handbag as a gift/souvenir for my mom...terus la me jatuh chenta sbb suka sgt dgn design floral bunga2 kecik2 ala2 english design...and brand ni memang established/berasal dari London, UK (wpun made in China ie kilang kat China :p)..
anyway, MZ dpt gak lanyard cath kidstone as souvenir from my niece..cute jerrrrr

so MZ try lah usha2 kat mana nak beli brg2 brand  cath kidstone ni esp handbag/purse...google2..rupa2nya dulu2 pernah ada outlet CK ni kat klcc tp now dh tutup la plak...alahai sadiss terlambat gitu

MZ pun usha plak kat shopee dan lazada...ada seller jual..tp byk giler yg fake version...so yg fake/so called inspired/AA grade...mostly range RM50-RM100 jer...jauh beza gak dgn harga ori....
ada gak yg jual ori tp of course harga jd mahal laaa..nama pun ori

then MZ usha website CK ni...lagilah excited rasa nak memiliki...tgk2 tak de shipping ke msia...kuciwa...

then usha2 plak Personal Shopper (PS) yg dok UK then post brg ke msia..byk jerrr...tp harga tak dpt lah betul2 mcm harga time sale kat website sbb PS dh mark up siap2 as part of their profit dan shipping cost etc
but still worth it to buy sbb brg ori..kena beli time sale yg pastinya

so masa boxing day 2018 ie 26 dec ari tu...sempat laaa MZ beli beberapa items CK ni via PS..so far dh dpt satu..ada lgi 2 items ie handbags ETA bln mac...fuhh punyalah lama kena tunggu...kena sabarrrr sbb ikut shipping time respective PS

ok now MZ tepek gmbr (screen shot) some yg MZ beli via PS..

berkenan dgn yg ni...


so kirim kat PS ni..nama anum....tu gmbr lps dia dh setel beli yg MZ order(dh byr full lah bila order tu)..and beg ni dh sampai pun kat tgn MZ..sizenya besar gakkk so memang perfect nak bubuh sumbat mcm2 :p

ni plak kirim dgn PS lain..nama PZ tu izzah..

yg ni lom dpt lagi laaa...ETA bln depan (Mac)...dh tak sabar ni hahahhaha

ni sajer tepek SS dari ig PS anum tu..beg2 yg buyer from msia order.....tu ada beg MZ (yg mcm gmbr kat atas td)



ada lagi citer psl CK stuff ni...nanti MZ buat entry lain plak

1 comment:

Ezna Ahmad Khalili said...

Suzz...ni jenama favourite Dania ni. Ada kat Genting. Sebelum tiba Genting Indoor Theme Park. Ada beli backpack untuk Dania. Kita pun boleh beli online melalui website cath kidston all the way dari UK.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails