Wednesday 18 November 2020

My 1st experience | bila kereta kena towing

ari sabtu lps, MZ dan zharfan nak pegi melawati mall sbb zharfan nak survey beli laptop...
then masa nak kuar dari sri gombak dan masuk mrr2, MZ perasan lampu/indicator overheat tu kelip2..then menyala tak padam2...apa lagi, paniklah MZ sbb takut bahaya kan...

MZ terus uturn kat UIA, then nak balik semula ke arah sri gombak...so lps jer traffic light greenwood tu, MZ berhenti tepi jln...then terus call my adik, consult him...
then MZ drive ke depan sikit, parking kat space parking yg proper ie somewhere near restoran awwal maju...kebetulan cuaca panas terik..MZ park then pergi berteduh tepi kedai, MZ call sales honda (wesley), dia suruh call insurance honda utk arrange towing...so MZ call insurance honda (HIP)...berkali2 try baru dpt...then insurance arrange towing..after 10 minutes, towing call...tp lmbt gak towing truck nak sampai, so mr hubby dtg tmpt MZ wih ariff and razeen...
then weolls pegi hantar the 3 boys balik umah dulu
then mz & hubby sambung sesi menunggu towing datang...dlm pukul 12.30 gitu towing dtg..



so naiklah my brv ke atas towing truck tu...pegi antar kat sri utama service centre...tp kebetulan deepavali kan..
so isnin barulah boleh check dan repair
rupa2nya radiator leaking..staff honda (nama daniel_ yg in charge tu ada explain why it happened, MZ paham gitu2 jer...moga2 tak berulang lah masalah yg sama, sbb sgt hassle, syukur lah sbb masih dlm warranty so tak pyh byr utk tukar part tu (ie radiator)
so semlm dh settle semua 

MZ naik grab dan mr hubby, pegi amik our BRV, kena RM15 gaklah tambang grab..

balik2 hujan selebat2nya..siap banjir kilat kat area wangsa maju..so kena uturn masuk jln dlm tmn melati..
then singgah giant to do some groceries shopping da tapau for dinner (beli mknn kat food court giant jer pun)

salam hari rabu..jap lg 9 am MZ ada kelas
have a nice day everyone!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails