Friday, 15 July 2022

Mawar kuning menceriakan hari saya

pejam celik pejam celik dah hari jumaat dah, dh 15th july pun, jumaat is sayyidul ayyam penghulu segala hari

semlm, masa MZ singgah beli groceries kat Giant batu caves, sempat usha2 bahagian bunga, so nampak ada byk roses baru...mcm2 kaler plak tuuuu!! rambang mata MZ...ada merah, peach, pink dan kuning..
last2 MZ amik yg kaler kuning plak..rasa mcm jarang nampak bunga mawar kuning compared dgn warna merah or pink

harga kat giant kira affordable laaa..RM19 utk satu pasu ni...

selain faktor warna terang, MZ suka sbb sgt byk bunga2 yg tgh berkembang...worth the price laaa. byr RM19 dpt 7 kuntum blooming yellow roses gitew!

dh setel repot semlm...mawar kuning ni koleksi mawar yg ketiga utk taman mini MZ...lawt few weeks MZ ada beli yg warna pink ala2 salmond

yg pasu kat belakang tu rose yg MZ beli the other day...dh abih semua kembang dah dh jd dry roses kat pokok tu, tinggal sekuntum jer lagi yg tgh berkembang

nilah my 1st rose kat my mini garden ni..beli last year lagi, pokoknya survive wpun dia jadi kurus dan naik tinggi batangnya..dan rajin jugak berbunga! biasanya ada sekuntum dua jer setiap kali berbunga..tu ada sekuntum tgh tunggu nak blooming ;)


all these roses brighten up my day!! Alhamdulillah
have a nice day everyone!
Mama Zharfan

1 comment:

Ezna said...

I ada juga bunga ros ni. Kadang manja juga dia. Alehnya mati. Hehe....I tak bagi kasih sayang la tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails