Tuesday, 16 August 2022

Movie time | Emergency Declaration

ari ahad lps, MZ and family pegi tgk movie kat GSC setapak sentral...julung2 kali ni tgk movie korea..tp ok jer sbb ada subtitle malay& english..kenapa beria nak tgk movie ni? sbb selalu nampak promo kat FB dan via email (TGV selalu email promo latest movie), dan mcm mengimbau keisah MH370 wpun it's not about missing aircraft tp berkisar mengenai flight jugak...

sengaja tgk kat setapak sentral sbb nak tgk tayangan yg waktu pagi ie 10.45 am, tix for 5 of us RM62, then beli nuget, sosej dan popcorn, abih RM60 jugak


ni sinopsis dari google

While investigating a terrorist threat that goes online, Korean authorities discover that a suspect has recently boarded a flight bound for the United States. When a healthy passenger on the same plane suddenly dies, panic erupts both in-flight and on the ground. With steadily decreasing fuel and international refusals to offer aid, the captain and crew take unprecedented emergency measures to save the lives of all on board.

movie ni psl psychopath (saintis) yg invent virus utk bunuh org, ie dia nak bg mati semua org dlm flight tu dgn cara menyebarkan virus
byk sgt scene yg suspens dan mendebarkan, so jantung MZ memang berdegup kencang jd berdebar2 laaa, aircond plak sejuk MZ plak tak pakai sweater, double ler tahap debaran tu
ada scene sedey jugak...masa semua passengers decide utk tak nak landing (kira mcm berkorban nyawa lah) sbb tak bg virus tu merebak
MZ jenis menghayati bila tgk movie, so rasa mcm real sgt
majority scene memang dlm flight tu...
ada 2x hampir2 crash landing..memang real dan scary laaaa

MZ bagi 4.5 dari 5 bintang



1 comment:

Ezna said...

Bab crash ni I pun seram kalau tengok. Nak nak kalau nak fly kan....even nama cerita Crash Landing On You masa I gi Swiss pun takut2 I nak cakap sebab ada perkataan Crash tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails