Tuesday, 18 October 2016

Are u a nasi lemak lover?

nasi lemak paling sedap di dunia of course the one cooked by our mom kan!!

anyway, lately viral kisah nasi lemak anak dara ..anyway memang nasi lemak kat msia ni senang dijumpai dijual di mana2 shj..teringat plak time kat Notts, tiap kali teringin nak mkn nasi lemak terpaksalah menggigihkan diri utk masak2 nasi lemak tu pagi2 cthnya

kat my area...me kerap gak beli nasi lemak kat one stall ni..bkn nasi lemak anak dara tp nasi lemak RM1 yg dijual oleh one brother (abg nasi lemak) lokasi opposite masjid sri gombak ie near tasik (jln mendaki menaiki bukit tu..

nasinya murah dan yang penting sedap! memang puas ati..so agak kerap jugaklah beli..kiranya one of our weekly menu utk tapau2 mknn sbb MZ memang tak masak on weekday..sampai kat umah pun pukul 6 lebih..kdg2 dekat2 pukul 7 mlm baru sampai umah..tak daya nak masak2 dh sbb MZ tak de bibik nak tlg2 basuh2 pinggan or kemas2 dapur lps masak2 kan...tp on weekend biasanya MZ masak2lah

have a nice day everyone! MZ baru siap breakfast ni..bkn mkn nasi lemak tp mkn chicken rolls (beli kat cafe uia-sebelah library)

4 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Nasi lemak i tak suka sangat tapi makan jugak. I suka nasi lemak yang biasa tu dengan sambal tumis dan telur dadar.

mama tisya said...

nasi lemak fav rakyat malaysia..kt sri gombak ada 1 dpn kt futsal tu yg sedap..kitorang panggil nasi lemak makcik kecik hehe

eima said...

lama x pi area situ .... tp bestnye sbb rm1 je

Nafisa81 said...

suka nasi lemak yg biasa2 je...sekarang kan ada yg letak lauk sotong la..ayam goreng la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails