Wednesday, 8 March 2017

Harga sebuah kecuaian | too late to regret

ideally, buat apa2 keje pun kena hati2...bila cuai, of course ada risiko/implikasi yg bakal ditanggung

alkisahnya...ari isnin (last few days)..tiba2 dtg angin pus2 rasa nak beli ticket flight utk balik kg..sbb last sekali MZ balik kg ialah pada hari raya eidul fitri....giller lama dh kan!!!..so beria2 lah survey2..AA, fireflyz, malindo, MAS...bukak windows byk2 kat lappy...then last2 decide nak beli AA or MAS..

sbb mcm dh lama tak beli tixs AA ni..mcm tak biasa plak dgn sistem website AA..cepatnya abis tix promo..time dok click2..tgk isi2 nama etc---sbb MZ & 3 kids..so byk nama nak kena taip..try jugak saved as favourite, ada yg jd ada yg error..so kepala dh mcm pening2 lalat stress gak sbb mcm terlps tix promo yg MZ nak

last2 MZ decide nak beli MAS jer..sbb AA tu bila tambah tolak akan jd lebih kurang jer tix MAS..so sbb rasa annoyed/bengang tak dpt tix AA..
so mcm cepat2 lah book and pay utk tix MAS..
lps jer confirm payment..baru MZ terperasan MZ salah eja nama ariff..adoyaiii masalah besarlah jadinya ni!!! sbb tak check byk2 kali sblm click confirm/pay...MZ just double check date and time jer

so benda dh jd...rasa geram dan marah dgn diri sendiri sbb of course nak kena byr penalty lah ni utk rectify
hassle lah of course lah..jd burden, extra work to do..mula2 call..then email dox..then email lg
then call lg
last2 semalam baru setel
of course kena byr fees/charge lah ala2 penalty gitu
melayang RM53
so tix asalnya RM655 jer..tmbh lg extra fees sbb kecuaian tu..jd RM700+ jugak akhirnya

lesson learnt the hard way..no one to be blamed other than myself..1st time lah jd kes gini pdhal dh byk kali pun beli tix flight online
lps ni maunya berpuluh2 kali kena double check everything sblm click confirm/pay

have a nice day everyone!

pic selingan...weolls mkn2 kat nandos lps tgk movie ari ahad lps..

5 comments:

mama tisya said...

tu la kdg2 bila dh nk cpt..terlps pandang walaupun kdg2 dh hati2 tp bila bab tiket silap mmg risiko extra charge la kn

Blog Akak Kembang said...

oo kalau salah eja nama kena caj ek MZ ... ritu penah gak salah eja nama tp leh suruh AA adjust free je

aimi said...

Betul, emi mmg jenis clumsy... So tlalu jarang beli apa2 online sbb cuak... Kalau nk jgk even tiket flight mmg Ja jelah yg beli hehe

Wan Amira Wan Salleh said...

Pernah juga kene tapi bukan salah i, salah agent, tak pasal2 kene bayar penalty.. tapi lepas tu memang angin meletop la jugak. Seminggu lepas tu dapat refund balik.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun kalau dah banding sana sini..risiko tersilap tue memang besar hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails