Monday, 6 March 2017

Movie Time | J Revolusi - besh!

tghari semlm MZ, hubby and kids pegi tgk movie kat TGV Au2 ie cinema yg paling dekat dgn umah MZ hehhehe..weolls tgk..J Revolusi...watak heronya Zul Ariffin (jay)..watak ketua penjahat ialah Farid Kamil (Andra)

citer themed action packed, byk fighting scene, dari 1st scene lg dh fighting2...not bad lah utk standard local movie..setanding jer dgn police evo..tp polis evo is slightly stronger sbb combined watak zizan dan sam...
J revolusi ni watak Zul..assisted by Azad (nama Skodeng) pakar IT..so for me tak semantap gandingan watak zizan dan sam

jln citer ok jer..complicated dan agak sukar diramal/diteka...sbb watak fazura ie nama Dian yg juga kakak jay..yg mana beria2 Jay nak save her...last2 jd watak antogonis ie join team Andra...sbb time kecik, Dian rasa dia tersisih/tak cukup kasih sayang

ada watak Eddie/Ida lakonan Izara Aisyah...she sacrifed herself sbb Andra suntik virus...sedey scene kat dlm lif kat berjaya times square :(

scene yg me suka...scene Jay kena tembak then kena kuarkan bullet dan jahit sendiri his wound...mcm real gak scene tu. (biasanya scene gitu kita tgk dlm movie mat salleh)..suka gak scene fighting2/bertumbuk dgn Izara (Eddie)
dan juga scene kat Zoo Negara..dan juga scene last time fighting2..and time last Dian chose to sacrice herself jugak..mcm sedey plak scene last tu :(

overall worth to watch lah this movie kiranya
tak de scene cinta2 pun...byk scene konflik kekeluargaan antara Jay, Chief ie ayah Jay/commander dan Dian

MZ bagi 4.5 dari 5 bintang!




ni sinopsis from wikipedia
Mengisahkan tentang Jay Zulkarnain yang merupakan seorang ketua pegawai Unit Tindakan Khas (UTK). Pasukannya begitu digeruni penjenayah kerana kepakaran mereka berdepan musuh. Konflik bermula apabila adik Jay, Dian (Nur Fazura) yang juga seorang ejen ditangkap oleh pengganas misteri. Dalam misi menyelamat adiknya itu, Jay terperangkap dan dituduh membunuh seorang rakan setugasnya. Tercetuslah pelbagai konflik dan insiden mengejutkan yang menghantui Jay.

2 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

Ade kelakar2 tak? Ke memanjang serious?

Mama Zharfan said...

@mira : ada jer scene kelakar2...watak Skodeng tu memang agak kelakar laa jugak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails