Monday, 19 June 2017

Pengertian raya bagi orang dewasa

perkataan raya sinonim dgn kegembiraaan dan kesyukuran
raya bagi kanak2 of course tak complicated mcm org dewasa...pastinya diaorg tertunggu2 raya sbb boleh balik kg berkumpul ramai2 dgn sepupu2 etc and looking forward to get duit  raya dari pakcik makcik, dpt pegi jln2 umah sedare-mara etc...
anyway semua org pun melalui fasa yg hampir serupa...zmn kanak2 yg manis...
then now MZ dh jadi isteri, jadi ibu,dh ada family sendiri..jd dewasa (tak lama lagi jd tua dh, now pun dh tua)

raya bagi org dewasa...selain dari komitment utk family...
excited jugak sbb nak balik kg..lari dari rutin harian..
dpt jumpa my mom, adik-beradik..
dpt berkumpul ramai2..mkn2 utk iftar, mkn2 pagi raya, amik gmbr beramai2
bagi duit raya ikut kemampuan poket masing2.

wpun MZ selalu jugak beli baju/kasut/tudung baru (main reason: got to be presentable bila pegi keje)...
tp nilah persiapan raya MZ--see the themed kaler tahun ni, tema warna pg raya utk family MZ..ala2 pepel/maroon/pinkish belacan kalernya...
so excited gak nak merasmikan all these new outfit di pagi raya hehehhe

tp of course raya MZ dh tak sama mcm dulu, ie time arwah ayah MZ masih hidup... :(
hidup mesti diteruskan...selagi mana ada hayat kat dunia...

anyway, salam 24 ramadhan
tinggal 5 hari lg kot utk kita beramal di bulan yg penuh barakah ini..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails