Wednesday, 23 August 2017

Mula-mula nak beli | Tiba-tiba tak jadi beli

alkisahnya pagi td, MZ singgah kat Maybank Sri Gombak sbb nak bank in cek, then kat luar/tepi2 bank tu ada org jual2..ada yg jual kek/muffin, then ada satu pakcik ni jual apam balik..so MZ terasa mcm nak beli...sbb masa nak masuk bank tu..ternmpklah apam tu panas2 and baunya pun menggoda gitu..

then lps setel urusan bank in cek (guna cheque deposit machine jer pun), kuar bank, ternampak lah pakcik apam balik td tgh pegang rokok kat tgn ie tgh smoking
emmmmm
terus la tak jd beli
sbb hygiene factor...
nicotine from cigarette tu of courselah melekat kat tgn dan boleh jugak mengenai mknn yg dijual
MZ memang anti sikit dgn smokers..after all..smoking kan haram...membazir duit semata2..dan membahayakan kesihatan org lain..secondary and third-hand smoker *sigh

then semlm...
still berkisar isu health concern

MZ terbaca psl latest lawsuit on Johnson&Johnson talcum...J&J kalah kes, kena byr $417 juta sbb product bedak talkum tu memang high risk/link to cancer...nauzubillah

ni link yg MZ baca:

https://www.reuters.com/article/us-johnson-johnson-cancer-lawsuit-idUSKCN1B121D

actually sblm2 ni pun dh ada beberapa lawsuits against J&J on this issue

so MZ nak kena buang lah bedak talkum J&J yg belum abis..ari tu beli masa razeen baby kot..then my boys memang MZ tak biasakan guna talkum ni...so beli tp tak guna
so akan ke tong sampah lah nampaknya
better be safe than sorry

gmbr hiasan semata2..gmbr razeen time bln puasa ari tu..masa ni jln2 kat aeon mall KB time weolls balik kelate

have a nice day everyone

2 comments:

Aju Mohit said...

Adoila, itulah kekadang was was nak beli makanan kat kedai ni kan mz

AyuArjuna BiGoshh said...

j&j rasanya sblm ni pun ada kes saman perkara yang sama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails