Thursday, 23 November 2017

Berakhirnya sebuah debaran | UPSR 2017

since last nite debaran dirasakan tp simpan jer dlm hati..pg ni rasa mixed feeling..sayu sedih risau takut excited semuanya bercampur baur...dok kat opis pun hati tak tenang tp try gaklah buat some pending work (edit artikel etc)
hati seorang ibu kan..semua ibu pun nak yg terbaik utk anak2nya

pukul 10 am..terus check result via sms..asyik system error...yelah seluruh msia kot tgh antar sms tu...calon2 UPSR 400k+ seluruh msia
then terlintas utk guna hp no digi instead of hp vivo (no celcom)
then dpt result around 10.30 am, time tgh dgr student buat case presentation...
so berakhirnya debaran dan penantian

syukur alhamdulillah atas segala nikmat kurniaanNya..
dpt jugak my eldest son result yg dihajati..after all his effort..juga berkat doa papa, nenek, pak sedare, mak sedare, kazen2..

MZ gi collect result kat pej sek pukul 12 pm ie lps abis lecture..nmpk few parents tgh amik slip gak..semuanya happy (rasanya ramai gak dpt 6A utk sek sri alhuda)

thn ni KPM tak bg announce berapa org dpt A dlm setiap sek..so tak tahu peratusan straight A..try gak tanya pej sek tapi tak leh dislose katanya

anyway, entry ni sekadar memori dan kenangan manis utk tatapan my kids di masa hadapan..on their achievement in life

jauh lg perjalanan hidup ini..moga result ni akan jd peransang dan motivasi utk ariff dan razeen bila tiba masa diaorg upsr plak

alhamdulillah ala kulli hall
truly a blessed mom

6 comments:

mama tisya said...

tahniah zharfan

Ezna Ahmad Khalili said...

Tahniah Zharfan. Analisis sekolah hanya akan dpt bulan Disember 2017. Cikgu sek keb Dania dulu bagitahu. Time tu baru tahu berapa A etc....

aimi said...

Alhamdulillah tahniah zharfan dan kaklah sekeluarga :)

Fieda Zan said...

tahniah zhafran..

ALINA ZAINI said...

Alhamdulillah... Tahniah
Berhabuk mata

mikamusz said...

Assalamualaikum

Tahniah kak suzie atas kejayaan anak akak. Syukur atas segala rahmat yang Allah beri, semoga Zharfan terus berjaya dan menjadi contoh pada adik - adiknya. In Shaa Allah lagi 2 thn saya pun akan menhadapi debar yang sama. Doakan kejayaan anak saya juga :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails