Monday, 5 November 2018

Ada apa dengan air fryer

dh lama teringin nak memiliki air fryer..tp asyik tangguh2 jer..sbb dok aim nak menang contest tp tak menang2..so last2 beli jer hahhaha
MZ beli dari shopee..rege berbaloi2..actually MZ dh pernah menang airfryer ni many2 years ago tp MZ let go..then lps tu teringin plak nak guna bila pikir psl health and healthy cooking method, eat clean etc

MZ survey2, rege around RM400+, or dekat2 RM500 wpun yg lowest spec(brand philips)..last2 nampak rege yg sgt ok kat shopee ie RM380 termasuk postage..so MZ beli jerlah..tu pun dh baca btk good review dari seller tu (kedai)

MZ tak mau beli brand lain sbb kualiti tak sama..adik MZ beli brand (bkn philips)..jd tak sedap bila masak..tak sama mcm brand philips (my sil guna brand philips)..memang byk airfryer brand lain gak and rege RM100+ pun ada tp tak maulah sbb kualiti tak sama, rasa masakan pun tak sama

anyway, philips ni ada byk jenis airfryer..yg high spec/digital memang rege above RM1k..tak mampu ler MZ..dpt beli yg basic pun dh ok sgt2!!!




so far dh try masak mcm2 gak lah selain nugget..goreng fries, drummet, ikan goreng kunyit...semuanya puas ati!! tak guna minyak langsung and rasa masakan tak terjejas pun..sedap jerrr..tak guna minyak so healthylah kan gitu!!
err wpun nugget ni tak healthy lah dari segi choice of food sbb processed food kan..tp at least tak masak/goreng via deep fry ie minyak penuh kuali --healthy on that side jer lah :p

4 comments:

ct cheery said...

Alahai.. cheery pun berminat jgk nak Beli air fryer nih ..tapi Masih dok survey lagi. Betoi harga semua 1k above. Btw TQ for sharing dear

Ezna Ahmad Khalili said...

Wahhh dah ada Air Fryer. I pun ada tapi pesan kat adik yg masa tu study kat UK. Much cheaper dari kat Malaysia.

Unknown said...

boleh share kat shopee...beli kat kedai yg mana?

Mama Zharfan said...

@unknown: kat shopee tu..kedai yg i beli nama greek empire, address kat pahang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails