Thursday, 2 April 2020

Day#16RMO | Tips daftar i-lestari KWSP

sambungan entry semlm psl i-lestari..ptg smlm gigih la MZ log in to KWSP i-account, sebab nak apply i-lestari tu
anyway, UIA memang tak de skim pencen, so semua staff memang ada KWSP/EPF ni..kalau ipta lain, memang under skim pencen

MZ google jer link i-account EPF

then log in..buat2 asyik hang jer..and jd auto log out jugak..so rasa fed-up..biarlah dulu..
baca komen2 kat FB kwsp..terbaca tips yg useful
ie
sila log-in masa odd hours ie dia buat pukul 2 pagi, so smooth settle line laju etc

MZ pun nak folo that tips..sbb rasa mcm logic dan workable tu
so kebetulan pulak MZ terjaga dekat2 pukul 2.30 am (tak set alarm pun)--i'm a light sleeper, senang terjaga waktu mlm
MZ pun try log in guna apps EPF dlm hp, masih hang

so gigih bukak my beloved dell lappy

tadaaa smooth sgt2...folo jer step by step under tab pengeluaran..ada option i-lestari, isi jer all the details...then click request TAC ....pun laju dpt....then DONE!!! less than 5 minutes settle semua
alhamdulillah
syukur sgt2




bln may baru dpt katanya...
so RM500 nanti, MZ plan nak simpan dlm SSPN my zharfan jer...utk dia guna bila masuk universiti nanti...lg pun dpt tax exemption max RM8k annually kan kalau simpan dlm SSPN

#staysafe everyone!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails