Sunday, 27 March 2011

Laporan dari Jabatan Agama Islam Johor | Kluang Rail Coffee

ni latest update--me copy paste dari blog Zana Nordin...

semlm kat Kosmo Online, ada tulis owner Kluang Rail Coffee ni ckp dia tak tau psl coffee tu ada gelatin khinzir...and rasanya ada sebut psl laporan kimia akan diketahui dlm masa 2 minggu...
emmm..may be yg ni laporann masa 1st inspection kot...

Kluang RailCoffee : Laporan Pengesahan Dari Jabatan Agama Islam Johor

So...tepuk dada tanya IMAN. JANGAN tepuk dada tanya SELERA. Lain jawab nya...


*** apa perkembangan terbaru agaknya selepas owner Kluang RailCoffe berjumpa dengan Pegawai Pejabat Agama Islam Kluang yerk?
*** tadi ronda-ronda bandar Kluang, masih ada lagi MELAYU yang menjamu selera di situ.  Tak baca surat khabar ker?

note: ramai gak jenis Muslim kat Msia ni yg tak kisah bab2 halal-haram-syubhah gamaknya...

9 comments:

akubersamaCahya said...

salam.
ni feveret abc n kengkawan masa latihan mengajar dulu, sebab praktikal kat kluang.. kopi dia sedap n roti bakar dia mmg best.. tapi tak sgka la pulak kata tak halal.. huhuu

Kalamhati said...

sudah terang lagi bersuluh..huhu

kakyong said...

memang tak faham kenapa ade je org2 kita yang makan minum di kedai yg sah2 kedai bukan org Islam...

semoga kita selalu alert dgn isu hala-haram ni.. darah daging kita ni...

Nana said...

sy ada wat entry psl kluang rail coffee ni..
esok publish...
adeh...sy xmnm kopi
tp roti bakar dia
ada alcohol plak!

AshAnas said...

ye la kak suzie... ofismate shira ni kebanyakannya cmtu...

cikpia said...

OMG!!! penah gak i pi makan sana.... tapi SEKALI tu je la. thank god......

kak ina kl (2) said...

akak kena buat balik dlm bahasa inggeris..padahal like dah 50 lebih..tak perlah..janji mencuba

tiefazatie said...

isk2..nsb baik xpernah mkn sana...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ini kedai at my hometown..mmg fofular..penah mkn sekali ms baru kawen kut..ms tu mmg takut sbb mcm kedai cina tp my husband kata halal n ramai melayu kat situ..

hemm..minum kopi mak den lg sodapp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails