Tuesday, 8 March 2011

Sistematik tapi bukan pro | juga bukan buku 555


me mewarisi baka sistematik dari arwah ayah me--he was an army --so sgt punctual and sistematik dlm segala urusan..me & adik2 me memang mewarisi genetik ayah bab2 ni..esp psl catatan apa2 benda yg akan dibuat, yg telah dibuat, yg akan dibeli, jadual study time belajar--almost segala2nya lah...

and being an avid comepr--nope, me bukan pro comper mcm my BFF ayuarjuna tu, tp me memang ada buku khas utk catat apa2 yg berkaitan dgn comping/contest--benda2 me catat ialah contest2 )offline --yg me join like consumer contest or contest magz, so that me boleh keep track utk tau result contest, and me takkan blur bila terima apa2 call dari mana2 contest organizer..
and satu lg benda penting yg me catat ialah list winnings setiap bln and total value kemenangan setiap bulan, cthnya, kalau me menang hamper worth rm100, me catat as rm100, even me menang hadiah blog contest worth rm1 pun me catat as RM1 hehhe kiranya my side income from contest...

me dh mula ada buku rekod comping since thn 2007 lagi..me mula menceburkan diri dlm bidang comping ni sejak me lahirkan zharfan--thn 2005, bermula dgn parenting/baby contest....

nilah buku contest me...buku ni hasil menang contest gak hehehh contest gsc online :)


ni benda2 yg me catat--abaikan tulisan me yg uduh itu :p memang gitulah my handwriting...



aug 2009 tu--me menang Grand Prize Contest Johnson2 -- so total value hadiah bln tu RM7799 :)

sekian entry dari MZ comper tegar :)

note : hanya kaki contest/comper tegar yg paham perasaan seorg comper tegar yg lain...
comping is very2 rewarding & addictive--tp hadiah2 lumayan biasanya dari contest offline/consumer contest--even magazine contest pun--me akan bergiat aktif semula bila dh balik Msia nanti..Insya Allah..

19 comments:

Yuyu Zulaikha said...

Pehhhhhh! patut la akak selalu menanggggg!!!

mamaarifakeemaisy said...

waaaah kagumnyee...hehe..

Cute MuM said...

dulu me tak percaya sangat pasal contest offline/onsumer contest.. takut diorang tipu jer n pilih orang tertentu sahaja.. tapi sejak tgk sis, wan menang.. terasa teringin nak try..
but me nie taklah hebat sangat pon dalam contest.. kadang2 rasa tak yakin nak join...

Nana said...

alamak bagus la mz
siap ada buku
sy ni mmg xbole ingat la
klw ada adiah2 yg tak dapat lagi
kena buat mcm ni juga la hehe

Kancilbiru said...

pengsan!!! dah la tulisan comel lote kecik2 macam tuan dia...ekeke..

Unknown said...

perghhhhhhhhh!!! mau pengsan i tengok buku you!! serious u memang sistematik.. i ape yang ade dalam blog itu laa dia huhu.. as my note, yang menang hadiah besar2 i letak kat sidebar blog i..

mode: pengsan!!

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

wahh.. kagum seh..

ardinihumaira said...

sama dengan dni! dni pun pangai cemni gak suka catat2 hehehe banyak betul buku catatan dni :D

Ezna said...

bila menang tu sgt2 best...

AyuArjuna BiGoshh said...

bagus la suzz sistematil sungguh..ai my hubby yang selalu igt psl hadiah2 ni..u guess what..kitaorg ada 31 hadiah tak sampai2 la ni..hmmmmm p/s: ader gak terselit nama ayuarjuna kat posting u ni hik hik...i belum pro lagi ler.. :p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sapa2 yang hutang hadiah pada MZ or other winner sila jelaskan yeeeeeeeeee

sW33tdARLiNG said...

pergghhh....!!!! dulu2 masa tgh sangap, setiap sen yang keluar akan di catat... mcm account buka syarikat.. tp skang ni, bkn laa gaji besar sgt, tp langsung tak tulis apa2...

Bardboo said...

kagum sgn MZ ni..gigih btol.. =)


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Amira is mira said...

WOWO...mmg sistematik betul MZ..patutla selalu keep updated pasal semua contest

Eliss said...

wah siap ada buku lagi.bagus idea ni :)

amirah said...

bagusnyaa MZ..mmng teratur la camtu

tiefazatie said...

hihi..ifa pun ada buku ifa gak sis..hihi..

ifa pun agak sistematik la kot..sbb dh bese wat my spend akaun sendiri dr stdy kt m3x nie...mybe sbb my dad akuantan kot..haha..

so ifa pun buat catatan apa2 yg ifa menang nie..hihi

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hebat la akak nieh...
:)

Ibu Aqmar said...

saya akan mencontohi MZ n Ifa. nnt nak wat juga. supaya tak terlepas hadiah yg dh menang, tp lambat respon trus bagi kat orang lain..sedey..huhu

kena rajin n bergiat aktif lagi cam kengkawan semua. cayok...i like :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails