Tuesday, 16 June 2015

From RM98.60 to RM40.30 | lega sedikit

dh few weeks me noticed psl celcom buat promo postpaid plan yg murah ie RM38..me dh usha2 tanya kat wakil2 celcom kat my area tp katanya kena pegi HQ celcom kalau nak maintain number

me memang terbeban dgn my current bills sbb cost almost RM100 monthly--dh lama pun pakai postpaid celcom ni..dh 3 thn kot ie masa mula2 me pakai smartphone (my s3)...



so pg semlm gigih drive pegi Celcom Jalan Ampang..



syukur dh settle..dh siap byr RM40.30 as upfront payment pun..

so now total monthly bills RM40.30..dpt 3gb dataplan...
kalau bill yg lama..1gb jer dataplan..memang cepat abis laaa 1Gb tu...me selalu kehabisan kuota masa 2nd week of the month..

memang hidup zmn moden ni...terbeban la dgn segala mak nenek bill...selain bil celcom....bill streamyx, bil letrik, bil astro, bil indah water, bil air, bil mps/cukai pintu...#pengsan

survival...life goes on..

5 comments:

::EIDA:: said...

ni MZ amik pakej celcom yang RM38 tu ke??

Cik Puan Tqah said...

tqah da lama tukar..mmg murah plan ni siap dpt call free.. tp call selalu abes gune cpt..hehe

Ezna said...

Memang pun....

Mama Zharfan said...

@EIDA : ya betul...ni pakej yg RM38 tu...RM40.30 total kena byr sbb termasuk GST kan

εïзmummyHazaεïз said...

Kite bersyukur husband yg bayo.. Harap gaji bini dia ni.... mmg selalu kena block la kikiki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails