Wednesday, 13 July 2016

Corat coret Syawal 2016

syawal adalah untuk disyukuri..tanda kemenangan berpuasa sebulan ramadhan ..
of course raya utk yg dewasa tak sama dgn erti raya bg kanak2..
my zharfan suka sgt2 raya..sbb boleh jumpa all his cousins..and dpt byk duit raya hehehe

anyway ni coret coret raya MZ tahun ni

#MZ sampai kat kelate masa ptg ahad 3july..so sempat bukak puasa kat kg selama 3 ari ie ahad isnin dan selasa..blissful

#bj raya memang dh beli siap2 masa kat KL lagi..cuma tudung raya mcm tak cukup..so sempat lah terjah fareeda kubang kerian..beli mariya diamond kaler pink...so far masih serasi dan selesa dgn fareeda (design awning-tak reti pakai design shawl/no awning)

#juadah raya 1 syawal..nasi dagang, nasi impit, kuah kacang, rendang daging, ketupat palas--errr MZ lost 2 kilos jer time ramadhan..then balik jer KL..errr i regain my 2 kilos that I lost..sadisss hahahah

#sempat beraya kat umah my BFF --she's my BFF since tadika until today...special kan our frenship ni..

#raya ketiga--sempat mkn2 beraya kat umah my elder brother..of course beramai2 with our big family

#masa 1 syawal...sempat posing beramai2 wpun tak cukup korum sbb my adik (nizar) turn beraya kat umah mertua (Trg) thn ni

#syukur sbb masih mampu bg duit raya (my standard rate) utk semua anak buah both sides yg berjumlah 26 org kesemuanya (both sides ie my side and my hubby's side)..moga2 murah rezeki utk bg wang besar sikit thn dpn :)

#my kakak angkat sempat dtg beraya kat umah..sbbnya i singgah kat umah dia tp dia tak ada...Kak Ani namanya..our ex-jiran...yg jaga me and my adik2 time my parents pegi Mekah tahun 1994

#plan asal nak balik KL ari sabtu pg2 ie 9 july, tp razeen tiba2 demam dan diarea..so weolls balik KL ahad pg--so kena traffic jem...14 jam baru sampai KL..little bit better dari thn lps ie 16 jam..fuhhh

tu jer kot yg terlintas di fikiran time me tulis entry ni

~random pics~
tema merah--mommy and 3 kids


posing2 kat meja mkn sambil kunyah2 biskut--MZ buat tanda love tu...my nephew yg ajar LOL

freestyle

pic kat umah my elder brother

MZ and mom

santai2 lepak2 sembang2...MZ pakai tudung pink..

kanak2 ribena eh

my niece yg tudung kuning tu tgh study medic kat ireland..every year balik msia time summer holiday..so sempat raya kat Msia gitu



3 comments:

LYAfrina said...

Alhamdulillah..seronok berkumpul ramai2 kan..
salam aidilfitri MZ
maaf zahir & batin

Fieda Zan said...

sandal pun sedondong kaler purple.:P

ADEEYA said...

Selamat Hari Raya, sis. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails