Tuesday, 24 January 2017

Azam tahun 2017 | one charm per month

sbb we are still in january, the 1st month of 2017, so belum terlambat nak berazam..apa2 jua yg baik2...to improve or duniawi life...after all, duniawi kan jambatan to ukhrawi

azam MZ tahun ni...ie in relation to savings...
nak save secara regular for my kids Tabung haji a/c --sbb sblm2 ni tak save regularly..save time ada duit lebih jer..sbb ada 3 boys...with 3 different a/c..so targetnya nak save RM50x3 permonth..so by dec 2017...at least dpt saving RM600 for each of the a/c..kalau ada rezeki lebih...of course nak save more than that...anyway, TH lom announce dividends utk last year...kalau thn 2016, diaorg announced on 8th feb 2016 (dividends 2015)...moga2 masih adalah sedikit sebanyank dividends tahun ni wpun ekonomi kurang memberangsangkan

and in relation to masdora (pandora 916)..berazam nak beli satu charm(dangle) or satu bead per month...kalau dpt beli lebih..tu kira rezeki/bonus...tp minium satu setiap bulan azamnya...so by dec 2017...dh ada 12 charms ;) actually, MZ ni tak delah aim long term saving pun..sbb emas 916 ni senang nak convert cash...so kalau ada plan baikkk punya (cthnya kalau nak pegi cuti2 obersi) so MZ jual jer masdora2 ni utk jdkan dana holiday..

so utk bln jan 2017...MZ dh beli charm ni..


buat masa ni..memang masih suka/obses jugaklah dgn ribbon themed...
so ni hasilnya...


adoring my masdora ;)


ni yg MZ beli last year (nov or dec dh ingat2 lupa)--pun ribbon themed..kecik jer charm (dangle) ni

8 comments:

Mama Idlan Irsyad said...

alhamdulillah.. bagusnya MZ.. saya ni tak dapat2 lagi nak menyimpan utk anak2..insya allah tahun depan la kot baru blh start.

Nuralifa Mohd Afandi said...

SALAM ...BOLEH BAGI LINK ONLINE MASDORA NI X?

mama tisya said...

cantik..byk dh koleksi charm tu

ADEEYA said...

Cantik charms. Berkenan di mata. Hehe.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ila terlupa pulakmnak,listkan azam tahun nie kiki..yup sama..ila bakmbuatmpotongannutk semua anak.. so total rm200 jugak sbb 4 anak.. utk diri sendiri jugak bakmsimpan th.. ohh lagi satu lepas announce bonus..ila bakmkuarkan th ila utk bukak akaun adam n khairy.. terus daftar haji.. adam n khairy takde akaun th lagi..

Tiap2 vulan nakmgilir2 veli gold bar dengan charm.. jalaulah ada rezeki bakmbeli dua2 tiap2 vulan..haha..mimpi siang hari..

CikLily Putih said...

cantik tuh... masdora...

eima said...

wahh cantik ... bagusnye azam tu ...
beli brg yg boleh jual balik dgn harga yg lebih tinggi ikut pasaran ...
tak rugi pun ...

Iela Fazielah said...

wah.... cantik koleksi ribbon akak..tp sblm ni bkn akak simpan koleksi rama2 ke??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails