Wednesday, 18 January 2017

Petang yang penuh dengan debaran

petang semlm..sekitar pukul 4 ptg...hujan lebat mencurah2...i was in my office...nak gi fetch all my kids...
apparently bukan hujan lebat yg biasa2 kerana disertai dengan angin kuat ala2 ribut...yg menyebabkan byk pokok2 within university area (UIAM) tumbang...menghalang jalan..ada yg menghempap kereta2 staff dan student
MZ kuar dari uia around 4.30 pm..hampir2 terperangkap dlm flash flood kerana air naik kat kawasan2 rendah, aliran air laju sgt dengan bwk ranting2 kayu etc..and 2 main entrances of UIA terhalang sbb pokok tumbang..
alhamdulillah MZ berjaya kuar dari uia...setel amik all my kids then singgah bengkel sbb ada kerosakan kecik kat keta MZ..jap jer repair then setel semua
syukur alhamdulillah

ni pic yg my colleagues shared via wasup..
and I actually saw it dgn mata sendiri tp tak amik gambar sbb nervous takut etc and driving yg sgt mencabar ptg semlm

ni jalan terhalang ptg semlm..near faculty of economics (KENMS) and main stadium


ni live pic yg my colleague snap ptg semlm...MZ mengharung jugak time air tgh naik tp time MZ lalu tu tak setinggi dlm this pic

ni near cafe KENMS..even pg ni pun masih dlm proses clean up all the pokok2...sedey tgk keta2 yg jd mangsa :(





ni pokok kat depan moot court

pg ni bila masuk UIA...memang sedey jer tgk aftermath..mcm lps bencana yg agak teruk
moga2 kita semua sentiasa dilindungiNya..amiin

5 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Ya allah suzz....syukur u takde apa2...moga allah melindungi u suzz....

I tgk pun takut macam gempa bumi.....

Bionic women said...

syukur u x ape2, dear. bahayakan sekarang selalu ribut dan angin kencang

mama tisya said...

tu la dgr kt radio smlm truk jammed sbb air naik...kita skarang fobia kalo drive dlm ujan since accident lastyear huhu..smoga kita dijauhkan dr perkara2 gni..nasibaik suzi sempat dr air dh tinggi tu

adianiez AIDA said...

baca berita ni. sedih :(
moga semua mangsa yg terlibat byk bersabar ekk.
sejak grad 2002, aida memang tak gi da sana.
rindu...

AyuArjuna BiGoshh said...

i tgk gmbr yang member i wassap...cam takutnya....mmg dasyat kan...mujur u tak ada apa2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails