Monday, 5 September 2022

Damailah di sana duhai abangku yang dikasihi

2 sept, jumaat, 3.05 pm, tarikh kepulangan abang MZ ke hadrat Ilahi..pergi tak kembali, menyusul arwah ayah kami semua yg menghadap Ilahi 13 tahun lepas (15/6/2009)

perginya abe mie (noor azmi ismail) pada usia 60 tahun, pada hari jumaat, penghulu segala hari...setelah berjuang dgn kesakitan selama 29 hari (ie from the 1st day arwah was diagnosed with liver cancer final stage)

abe mie mula nazak pada ptg khamis ie 1st sept, so MZ pun tumpang my adik (nizar & family) utk balik ke kampung..kami bertolak around 6 pm, then sampai kat rumah abe mie pukul 12 tgh mlm...semua adik beradik memang berkumpul dan berada di sisi arwah sehingga nafas arwah yg terakhir...perginya dikelilingi our mom, his wife and 6 children, 2 menantu dan 3 org cucu...hari yg mulia, insya Allah pemergian yg dicemburui...arwah sgt2 menanggung kesakitan pada hari2 terakhirnya...kanser tu sgt2 menyakitkan :(

now kami tinggal 6 beradik jer :( :(

ni suasana rumah my mom..di mana jenazah abe mie disembahyangkan...urusan mandi dan kapan dibuat di rumah abe mie di lundang..

solat jenazah...hampir 80 org yg dtg utk solat jenazah, penuh rumah our mom

gmbr kenangan, raya terakhir bersama2 abe mie...arwah duduk sebelah our mom dlm gmbr tu, bj melayu light blue...anak lelaki sulung dlm keluarga kami...

mohon sedekahkan al-fatihah utk arwah Noor Azmi bin Ismail
#kerinduanyangtiadapenghujung

3 comments:

mama tisya said...

salam takziah...alfatihah utk arwan abg suzi

Ezna said...

Sedih pulak I baca post yang ni Suzz...moga allah tempatkan roh abang you kat tempat para solihin. Meninggal pula hari jumaat. Ya allah apa amalan abang you ni....

Insya Allah I akan sedekahkan surah al ikhlas untuk abang you....

Mama Zharfan said...

@mama tisya : tq amy

@ezz : tq ezz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails