Thursday, 8 September 2022

Zharfan operate hidung (sinus)

ari selasa 6/9/22, zharfan kena operate hidung sbb masalah sinus yg teruk..dh lama on medication tp tak sembuh2, so nak kena operate jugaklah akhirnya

so pg2 selasa tu, weolls dah sampai kat KPJ ampang puteri, zharfan kena puasa so MZ and razeen pegi breakfast kat cafe hospital, then lps admission unit bukak, terus daftar, then buat RTK kat klinik dr amin (tingkat 1), then pergi balik kat admission, setel semua, naik ke wad 503 ie day admission shj ni (kat wad tu tulis ambulatory care) gigih MZ google sbb jrg guna term tu, rupa2nya maksudnya opposite tu bedridden ie patients who can roam/walk around

ni gmbr masa kat admission waiting lounge

ni ward/bed 503 ie wad utk ambulatory care

ni MZ snap gmbr zharfan sementara nak tunggu masuk OT, MZ kena sign consent form utk full bius

ni gmbr lps siap operation, zharfan masih mamai2 kesan ubat bius, dan dia ckp sakit...memang bleeding lah hidungnya kesan operation kan...discharge pukl 4 ptg, kena rest kat rumah plak...doc/nurse kata bleeding tu akan hilang after 2-3 days..takes time jugaklah

ni bill/invoice

total bil RM6988 ie almost RM7k..sbb full bius kan...inusrance cover 93%, MZ kena byr sendiri 7% ie RM498 (ie senang citer RM500 lah)

tu nama prosedurnya ie turbinoplasty

moga zharfan cepat sembuh...aamiin ya rabbal alamin

2 comments:

Ezna said...

Actually sinus ni dia keluarkan lebihan cecair ke suzz?. Moga cepat sembuh ya Zharfan!.

Mama Zharfan said...

@ezna : prosedur/operate tu utk kecutkan/kecilkan bahagian dlm idung yg bengkak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails