Tuesday 9 July 2024

Temu | To know is to love

akhirnya terjebak jugak dgn another shopping apps...namanya TEMU...mula2 tu selalu ternampak ads kat ig..then nampak ada one FB friend selalu share2 jugak psl apps ni ie dia beria suruh org download sbb dia nak dptkan free gift as referral/introducer.
dan memang kat MZ punya fb newsfeed selalu kuar ads utk Temu ni..
last2 MZ try download sbb ada terberkenan dgn one baju ni..a dress to be exact..

cara penggunaan lebih kurang sama mcm shopee dan shopping apps yg lain2 ajer...dan free shipping utk purchase above RM20...
cuma masa 1st time beli, MZ terus bayar jer dress yg berkenan tu...then lps my 1st purchase dh selamat terima...Temu apps ni selalu lah bg noti fication promo diskaun etc...ala2 main games spin n win etc...
dan MZ baru tahu bahawa harga brg2 dlm apps Temu ni sentiasa berubah2 ie selalu jd murah time dia bagi diskaun...

payment pulak, MZ byr guna touch n go ewallet, so tak guna FPX /m2u pun..(ada nmpk juga write-up kat FB psl apps Temu ni tak berapa secured..tp ada jugak yg komen..write up tu terhasil sbb Temu now competitor utk existing apps so rival akan cari kelemahan/attack each other)

so kenapa la MZ ter suka plak dgn Temu ni...
sbb bagi MZ...koleksi brg esp baju2 memang sgt byk dan cantik2 laa berbanding dgn shopee (limited choices/tak kena taste)..harga plak ok jer, kena pandai cari or tunggu jer Temu bg diskaun so boleh beli dgn harga diskaun yg sgt2 reasonable laaa

ni dress yg MZ beli as my 1s purchase..nak pakai dgn jeans ni (labuh so cover lah my hips)..harga RM72...dan actually, selalu la dpt offer diskaun cthnya kalau nak repeat beli item yg sama 2nd time, harga jd sgt2 murah laaa mch harga jd separuh jer dari harga asal (or even jd lg murahhh)...aisehhh mcm2 hal la Temu ni hahahah


dan so far dh few times MZ beli mcm2 kat Temu niiiii....majority MZ beli baju sbb MZ ada cuti2 Msia bln ni (dan bulan dpn jugakkkkk) ..dan ada travel abroad insya Allah in few months time (moga2 lancar segalanya)

salam hari selasa uolls!

9 comments:

Faizal R said...

Menarik untuk dicuba ni, ada juga nampak sekali sekala. Sebelum ni muncul Shien, tak sempat nak tengok2 dan muncul pula Temu. More to fashion kan?

adnil linda said...

alaaa...bak tengok in real bajunya...hihihi..
semoga dipermudahkan urusan MZ untuk bercuti nanti..aamin

Ezna Khalili said...

I baca jadi Cow Neck dress....rupanya bukan Cow tapi Cowl. Hehe....sebenarnya ya la i selalu nampak Temu ni kat fb ni haa tapi belum buat pembelian lagi.

mummy_ayu said...

MA pun selalu beli kat Temu ni tapi bukan baju la....

LadyBird said...

temu lalu lalang juga d fb ldy, cntik2 brg yg ditawarkan.. tp belum order ape2 lagi...

mama tisya said...

slalu juga nmpk lalulalng kt feed psl TEMU ni tp tk pernh bli apa2 lg...aritu mcm terbaca ada yg kena scam

Carneyz said...

Kalau nak cari baju cantik dan harga berpatutan, boleh download Shein jugak MZ. Setakat ni beli baju kat Shein tak pernah salah saiz 🤭

shaizhar said...

Ada juga orang forward pada saya. Ingatkan apps or website mencari jodoh. ha ha ha ha.

fanny_dcatqueen said...

Ini sempat diributkan di Indonesia 🤣. Biasalaaah Krn banyak yg kuatir para seller lokal akan terdampak menurun jualannya Krn barang2 temu ini LBH murah dan saya lihat baguuus.

Saya sendiri sebagai buyers, pastilah akan memilih yg bagus dan murah. Seharusnya para seller lokal melihat ini sebagai kesempatan utk bersaing sehat kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails