Tuesday, 27 September 2016

2d1n stay @Legoland Hotel

because it is our 1st experience stay kat legoland hotel, so the excitement tu memang berganda2 hahaha apatah lg foc ie hasil menang contest (last year punya contest, ie emborg cheese)

rate pernite stay starts from RM750 onwards.
ada 3 jenis bilik, semuanya caters for family ie the room can acommodate 5 pax sbb ada 1 king size bed and 1 double decker bed with 3 single bed/mattress


ni lobby lounge near reception..memang playland lah!!

ada pirate ship kat lobby

that is our room yayyyy room 149 ie kat tingkat 1 jer pun
 bathroom

complimentary mineral water (4 bottles) sbb memang bilik ni is meant for 4 pax




ni tv dpn double decker bed so kids have their own tv..tak kacau tv parents ie tv kat dpn king size bed

pirate hat kat bathroom

ada 2 bathrobe for adult and 2 for kids..bedroom slippers pun 2 for adult 2 for kids

 mirror pun pirate ship themed

mama & razeen

posing2 guna timer..time ni zharfan & ariff masih mandi manda kat water theme park..MZ check-in awal sbb sakit kepala tak tahan cuaca panas terik masa ari sabtu (24/9) tu


 the fun part...kena solve puzzle..so that can open this treasure chest


tulah treasure chestnya ie peti harta karun

toiletries set yg sgt kiut miut..semuanya legoland themed (teringat masa dok disney hotel @paris..semua benda pun tema disneyland)


ada spider on the bathroom wall hohoho


nilah puzzle nya...kena kira2 utk cari jwpn..kira gmbr starfish on carpet etc

tulah hadiahnya ie dapat kat dlm peti harta karun...lego lah apa lagi!!!

ada set lego/duplo kat bilik ie utk kids main2 dlm bilik


tu welcoming message..ada my name and password wifi

happy kids = happy mommy alhamdulillah

some more pics @legoland in next entry
 

3 comments:

mama tisya said...

syok la biliknye ada tv utk kids and adult...so xde la berebut..mmg sesuai utk big family...untung dpt free stay

Asmar Arafad said...

Beruntungnya awak kalau lah dapat menginap kat sini bestnya....

Nad MamaZN said...

best best! terbayang2 keseronokan stay kat sini dulu huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails