Wednesday, 7 September 2016

Pengalaman mistik eh?

ni kesinambungan entry yg INI
sbb MZ dh janji nak citer kan..

alkisahnya...
ptg tu my kids mandi kolam..then weolls sempat singgah kat pantai..
balik jer ke bilik..alahai..black out la plak!! me call reception...memang katanya the whole hotel black out and tnb tgh baiki..so tak sure pukul berapa ada balik letrik..1st time kot me dok hotel then black out gini..
so weolls mandi dlm gelap kat bilik air kat our room..sbb dh main kat pantai tadi..wajiblah mandi kan..dh penuh pasir2 kat kaki etc..nak pakai bj utk mlm plak..

solat maghrib pun dlm gelap...bukak curtain so masuklah cahaya malap dari luar, cahaya bulan..memang nampak pantai dari our room (tingkat 8)
then dlm pukul 8 gitu kot..letrik pun ada balik..fuhh lega! serius rasa 'lemas' la bila gelap gelita gitu..kira2 dlm sejam gaklah dok dlm gelap--rasa lamaaanyaaaa
weolls pun turun dinner (bbq) yg hotel buat...rate pun affordable, RM55 per pax..mknn sedap..puas ati

pukul 9 lebih..setel mkn2..balik bilik..lepak2..then by 10 pm tu..me and my kids dah terlena semua..

tiba2..
me terjaga sbb bunyi bising
bunyi apa?
bunyi org lompat2 hentak2 kaki ..bunyi tu betul2 atas kepala ie siling which means bunyi tu dari bilik kat tingkat 9
me pun tgk jam..well...time tu betul2 pukul 12 tgh mlm!! mr hubby mcm dh tidur2 ayam, ie antara nak tidur dan tak tidur...my kids semua tidur...bunyi tu berterusan dlm 15-20 minit gitu,or may be dlm setengah jam..
me dh kecut perut...selain rasa terganggu, rasa seram lah jugak sbb suasana kan sunyi gak tgh2 mlm so bunyi tu mm obvious laaaa
me risau takut razeen terjaga and nangis tp syukur razeen tak terjaga
me pun pegang tgn mr hubby laaa sbb dh bila me dh terjaga, mcm susah nak tidur balik apatah lg dgn bunyi2 yg mengganggu ketenteraman gitu
and of course mulut pun kumat-kamit baca apa2 yg terlintas..sambil berdoa agar cepat2 lah me terlena..

tak sure pukul berapa me terlena..

then pg esok..lps breakfast and lps my kids setel mandi kolam, pukul 11 pg weolls check out
me sempat tanya kat staff kat reception...me tanya..tingkat 9 bilik atas (ie atas bilik yg me duduk) ada org tak? sbb bunyi bising..
then staff tu pu tunjuk kat beberapa org indian guys yg kebetulan tgh lepak2 kat lobby hotel (ie seattee dpn reception counter)
me mls nak tanya byk2
lps setel check out..terus blah lah..

gitu jer kisahnya
tak sure lah mistik or not
tp bunyi time midnite tu memang agak seram...even if org atas yg tgh buat bising/buat party (bersangka baik) siyes sgt2 annoying gitu..and bilik2 hotel memang tak kedap bunyi sgt lah rupanya yer eh?..sbb boleh dgr 'org' hentak2 kaki/lompat2 dari bilik atas
hotel ni memang kategori hotel lama..so perabot2 kat bilik memang nmpk sgt lama/uzur  wpun masih boleh diguna--that explains why the rate is affordable (nak yg moden tip top memang kena byr lebih laaa mcm Grand Lexis tuuuu)
sekian citer ala2 mistik..
pegi holiday nak santai2 relax2...sgtlah annoying kalau terjebak dgn apa2 yg mistik kan..

4 comments:

Mia Kassim said...

ooo itu yang seramnya tu .. hehe

Chekgu Azrine said...

uishh...scary jugak!

mama tisya said...

blackout time holiday sgt la tk best..nasibaik mlm ok skit ..kalo blackout siang mau kepanasan kn...bab bunyi bising tgh mlm tu sure seram bila terjaga kn...nasibaik xde perkara yg diingini sbb ada budak kecik..kot riso juga kn bdk nangis2

Nad MamaZN said...

aduuuuhhh.. kecut perut saya...
rosak mood kan bila ada kisah mistik/annoying camni huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails