Thursday, 1 September 2016

Corus Paradise Port Dickson | yang best dan yang tak berapa best

last weekend me & my lil family pegi PD..sajer nak rest2 lepak2 tido hotel...and kebetulan dh lama bebenor tak pegi PD kottt..last year kerap benar pegi cuti2 melaka, so thn ni tukar angin gi PD plak

nak stay kat Grand Lexis yg ada private pool mcm tak berapa nak ada bajet plak hahahha
so me search kat Agoda jer...cari yg rate around RM300 or below...kira affordable gitu

ok me citer sambil selit2 gmbr/random pics lah yer..
yg besh..rate utk bilik deluxe ni RM248 (via agoda)...dpt 2 katil double...errr me plak ingatkan dua katil tu 2 katil single, so amik extra bed siap2 (ie top up rm50 masa check in)..end up sakan golek2 byk katil gitu hahhaha

posing2 lps check in ni benda wajib sbg kenangan tido kat hotel..dgn hrpn boleh baca balik entries ni sometime in the future...and may be my kids boleh tgk balik the pics/entries bila diaorg dh besar nanti
anyway, bilik ni sempit jer pun apatah lg lps tambah extra bed hahahah nama pun bilik size deluxe kan! ala2 bajet gitu

bila tambah extra bed so automatic terus cover utk kos breakfast my zharfan, sbbnya bilik deluxe ni dpt 2x free breakfast jer (ie for 2 pax)
lil razeen dh pandai senyum..posing2 guna timer..mr hubby penat drive so posing separa baring hahahha

tingkap bilik ni memang mengadap laut...

ha, pool adalah benda wajib for my zharfan & ariff...
so yg tak beshnya..poolnya sgt crowded..org sgt2lah ramai..me rasa sbb faktor utama pool ni open for guest/tenant yg dok apartment gak (corus paradise ni ada hotel+ada apartment gak)

ni me snap masa ptg sabtu...so me tak mandi lah..sbb mcm ramai sgt org even kat adult pool pun..and msia kan..semua bangsa ada..errrr


sakan mandi 2 beradik ni


lps mandi pool (ptg sabtu)..then jln kaki pegi pantai pulak..sebelah pool jer pun...ada mcm2 aktiviti like banana boat etc tp kena sewa lah..

my 4 heroes ie papa & kids

ni pic masa breakfast pagi ahad
rasanya room fully booked kot...so time breakfast meja pun full...weolls amik table yg kat luar cafe ni..dekat2 dgn reception...
the best part...menu breakfast buffetnya not bad! byk pilihan..siap ada mknn rare mcm ubi kayu rebus dan ubi keladi rebus (lemak2 rasanya)..mkn cicah kelapa parut dan gula melaka parut..yummeh


lps setel breakfast, 2nd round mandi kolam for my 2 boys...err masih crowded mcm ptg semlm laaaa
so me ckp dgn mr hubby, next time kena dok Grand Lexis laaa baru dpt private pool---so kena gigih menabung yer MZ hahhaha


see how crowded it is...julung2 kali kot me dok hotel yg mana poolnya sgt penuh dgn org mandi manda kat kolam...

razeen tak mau mandi..temankan me lepak2 tunggu zharfan & ariff mandi

rasanya last lah kot dok hotel ni..actually one of main reason me pilih hotel ni...sbb time me preggy my zharfan (like 10 yrs back), me pernah dtg sini utk attend event under UIA...tu teringin nak dtg balik kat sini...

ni tempat masuk menuju reception area..angin sgt kuat ie dari pantai

errr ni plak me snap sambil tunggu mr hubby beli pisang goreng+keropok lekor kat stall tepi jln masa otw balik KL lps check-out Corus Paradise

ada lg satu citer yg membuatkan hotel ni tak besh and me tak nak stay dah kot
errr ada elemen mistik gitu..
nanti me story next entry ok...

4 comments:

mummymer said...

elemen mistik huhu, tak sabar nak tau jugak

-ibuemir -

dilazfamily said...

Baru ingat nak booking...cancell la

Nad MamaZN said...

penah teringin nak stay hotel ni sblm ni. tp bila dah baca ni, mcm x jadi la..

x sabar nak tggu next entry...!

mama tisya said...

pernah stay juga...vkend rmi la kot...kalo weekdays ok kolam tu...ada cite mistik ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails