Wednesday, 1 February 2017

...and everything goes up

1st feb..petrol naik harga lagi...
domino effect pastinya...harga barang will keep on increasing...esp groceries and mknn kat restoran dan sewaktu dgnnya...
whining won't change anything..hidup mesti diteruskan..
rezeki secupak insya Allah boleh jd segantang wpun tak mudah dlm senario kat Msia...
most people buat mcm2 keje esp business/jual2 brg as side income to survive
utk yg mkn gaji mcm MZ ni..nak bisness pun tak berapa ada masa and tak berapa ada skills..
comping pun sengit sbb teramat ramai compers nowadays..yelah comping pun dh jd side income yg lumayan bila menang big prizes/cash etc

dh lama (read: few months) MZ tak menang hadiah yg besh2/GP.....ni petrol gift card yg MZ menang last year (contest coke)...dh nak abis pun credit amountnya...antara hadiah yg paling bermakna ..as good as cash gitu...


moga2 kita semua dimurahkan rezeki..
usaha, ikhtiar, doa, tawakkal...
have a nice day everyone!
minggu ni dh bermula new sem kat UIA..kelas MZ dh start semlm lg

4 comments:

mama tisya said...

dpt kad petrol jimat skit..nk2 petrol naik kn adoi bertabah la

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah..syukur atas nikmatnya..hidup perlu diteruskan jugak kan MZ

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semua mahal..pitam

Wan Amira Wan Salleh said...

Bile tengok orang menang jeles, tapi diri sendiri tak usaha #sayalah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails