Friday, 10 February 2017

Movie time | The LEGO Batman Movie

semlm sempena cuti Thaipusam, weolls pegi tgk movie..kat TGV Sunway Putra Mall...movie pilihan lil Ariff..dh lama dia tanda/mark tunggu nak tgk movie LEGO batman ni..sbb ariff memang obses dgn lego..and dia pun minat character batman tu



overall jln citer yg menghiburkan..sarat dgn mesej persahabatan, kekeluargaan, teamwork

watak batman dlm citer ni..kaya, adiwira, tp lonely (dia suka tgk love story time dok sorang2 kat umah hahahah)..
and he seems selfish tp sebenarnya dia sgt takut kehilangan org2 yg dia syg--batman was an orphan...parents dia meninggal masa dia masih kecik..masa awal2 movie lg dh kuar scene lawan2/fighting antara joker and gang dan juga batman
ada watak robin..asal-usul robin tu...robin tu orphan jugak...then jd anak angkat batman..then akhirnya jd team/assistant batman



ni sinopsis yg MZ google..

There are big changes brewing in Gotham, but if Batman (Will Arnett) wants to save the city from the Joker's (Zach Galifianakis) hostile takeover, he may have to drop the lone vigilante thing, try to work with others and maybe, just maybe, learn to lighten up. Maybe his superhero sidekick Robin (Michael Cera) and loyal butler Alfred (Ralph Fiennes) can show him a thing or two.


MZ bagi 4 dari 5 bintang!

2 comments:

aimi said...

Berkali2 irham ajak tgk cite ni. Smlm pun dia ajak, tp mama dia xde mood tgk movie, p jalan2 haha. Kena pegi la ni nanti :)

Wan Amira Wan Salleh said...

I tengok cerite ni sambil tertido (tengok lepas balik keje) 😂

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails