Monday, 20 February 2017

It's about making ourselves presentable

keperluan biasa bagi seorang wanita..especially kalau yg berkerjaya..nak kena nmpk presentable...sedap mata memandang gitu..sweet and decent

sbg wanita muslimah yg berhijab..so kena ada sedikit sebanyak koleksi tudung --mengikut selera dan kemampuan masing2...errr ari tu terbaca gak psl tudung/duckscarf keluaran vivy yusof...harga RM800 sehelai kalau tak silap...for me, nothing wrong pun nak beli apa2 utk diri sendiri asalkan mampu...sbb kemampuan setiap org berbeza2..tak perlu nak kecam2...asalkan kita tahu how do we spend our money...and dlm setiap rezeki kita..ada rezeki org lain jugak..

anyway, back to tudung story...last week..MZ ada beli online tudung from Naelofar Hijab...dh selamat terima and try pakai pegi lecture...errr rasa mcm tak selesa sbb tudung NH kan jenis tak de awning..rasa tak sesuai dgn muka MZ hahahha

then koleksi tudung MZ..majority brand fareeda (design yg ada awning)..and ada few yg mana awning dh rosak/patah...sayang lah plak..tak leh nak pakai dh...then try google2..terjumpa satu blog tailor..yg amik tempahan/service repair awning...yayyy happy nya...
MZ terus wasup tailor tu (nama kak ros)..then MZ pos tudung (try 2 helai dulu) utk tukar awning...then jumaat lps..sbb MZ kena gi UKM..terus singgah gi amik tudung yg ditukar awning tu..puas ati lah..cantik hasil kerja kak ros..kos tukar awning RM15 utk sehelai tudung..

dua2 pun kaler pinky2

kedai kak ros kat area kajang (dekat2 jer dgn UKM bangi)
so lps ni..nak tukar lg few awning tudung MZ...
memang tudung awning sgt sensitif..cthnya terduduk or terpenyet (time letak kat sofa/kerusi kat rumah)..memang terus rosak awningnya adehhh..or even time travel...letak dlm beg..pun senang patah..kena susun betul2..or better..bwk beg tudung khas (kalau travel naik keta memang MZ bwk beg tudung-mcm make up bag)..tp kalau naik flight..leceh plak jd byk2 beg

salam hari isnin
have a nice day everyone!

5 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

Menarik info ni, i ade tudung fareeda tu cleaner i bantai masuk washing machine 😭😭

revampwithsara said...

Nampak kemas jahitannya!

Chekgu Azrine said...

saya banyak tudung ala2 fareeda dah tak pakai pun..hehehe..nak sedekah jela nti kat sapa²

Mama Zharfan said...

@chekgu azrine : i cerewet bab2 tudung awning sbb dh try yg jenis ala2 fareeda tp bkn ori fareeda..tak berapa puas ati sbb lain kualiti dgn fareeda ori...so akhirnya memang stick to yg ori jugak..

shahdiana said...

nasib baik dapat cari orang yang pandai repair tudung awning tu..buat balik...kalau tak rugilah jugak kan...mesti minat pinkish ni ehh...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails