Wednesday, 23 May 2018

Bukit Bendera @Penang Hill

aktiviti hari kedua kat penang..(ie on 7th May 2018)..
lps setel bf kat hotel (byk pilihan mknnnya!!)--sbb dpt foc utk 2 pax jer so MZ kena top up for 2 pax ie zharfan & ariff

lps dh kenyang, so kami pun ready to go out ronda2..

ni pic kat main entrance..sementara tunggu mr hubby pegi amik keta kat carpark..zharfan yg jd photoG ni

gigih MZ bwk shopping bag lexis tu...isi diapers razeen, botol susu razeen, tripod etc

sajer snap2 pic lobby yg luas..marble based..

ada tempat lepak2 yg luas dan selesa  dan memang ada welcoming drinks (juice) hanpir setiap masa

 wajiblah posing2 sementara muka masih fresh :p

blouse tu brand TUCZ (butik),  MZ beli masa gi kota kinabalu ari tu...extender pink tu dh lama beli (rasanya masa balik dari UK thn 2011, beli online), jeans beli kat aeon jer, brand voir jeans (kalau tak silap), sneakers pun beli kat aeon, brand colors (murah jer:p), tudung pink tu brand fareeda (beli last 2 or 3 yrs...one of my fav tudung sbb suka dgn material, design dan awningnya yg selesa and looks nice)

 my 3 boys

freestyle gaya suka hati 

my lil razeen..he will be 4 y.o this coming august

 razeen pegang sikat lexis kaler soft yello..suka sgt dgn sikat rambut tu...kira mcm his toys hahaha

my lil ariff..dh celebrate besday yg ke-9 15 april ari tu

bj tu brand adidas, jeans brand uniqlo, sneakers beli kat sydney, jam tgn MZ beli time MZ gi tokyo dec 2016 (dh buruk pun jam tu tp masih elok lagi, high quality wpun bkn branded)

 teman bermain dan bergaduh

sbb kami dh travel since 5th may lagi, so bj kotor dh membukit..so kami singgah ler do the laundry 1st heehhe laundry ni ada kat tepi jln..around 10 minutes drive from Lexis hotel

then terus bergerak menuju ke Bukit Bendera..sampai kat sini betul2 tghari ie time lunch tp kami lom lunch laaa..cuaca agak panas dan berbahang..beli tiket kat kaunter kena tunjuk mykad dan mykid utk dapat local/malaysian rate

snap2 dari dlm train..actually ni time kedua MZ naik train..tp 1st time naik was masa bujang2 ie around 15 yrs ago..time tu train kaler merah. bukan train moden yg sekrg ni


ok dh smpai kat puncak..MZ ingatkan sejuk lah sikit kat atas..tp kuciwa sbb masih panas berbahang jugakkkkk ..memang cuaca panas ari tu


ni family pose kat skywalk..pic semuanya agak gelap sbb matahari tegak atas kepala so MZ tak reti nak adjust lighting..automatik jd gelap bila snap2 pic


semua pic family MZ guna timer/tripod

ni MZ snap..jenuh cari lighting nak bg cerah

boys and papa try guna zoom in apa nama binocular (tak sure nama apa)..dpt tgk most part of penang island from above gitu

tak de apa sgt pun kat atas bukit bendera ni..byk gaklah booths yg jual2 souvenir etc...kami semua lapar so tak leh lama2 kat sini and cuaca panas so tak sesuai lah nak lepak2 sgt..

MZ and boys

oklah nak turun dah...

dari penang hill kami terus balik hotel..singgah lunch kat kedai mkn kecik kat tepi jln (dh dekat2 nak sampai hotel dah pun time tu)..we were starving ehehhe

then aktiviti kat hotel..zharfan & ariff mandi kolam lagi lah..tak jemu2...MZ tak mandi kolam dh pun sbb tak tahan sejuk :p air kolam tu memang sejuk for me :p

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails