Monday, 21 May 2018

Two nite stay @Lexis Suites Penang

lps setel sight-seeing dan visit Lavender Garden Cameron Highlands, kami meneruskan perjalanan ke penang...turun dari CH melalui simpang pulai then terus masuk highway PLUS

ni kali pertama kami satu famili pergi penang..so memang agak excited gitu..

dh sampai kat penang bridge (jambatan kedua to be exact)

yayyy dh sampai kat our hotel

parking dekat jer dgn main entrance/lobby...then punggah our luggages

and that's our suite!!! we stayed 2 nites here (6 may-8 may 2018)
nama suite ni PREMIUM POOL SUITE...ada 2 double bed (king beds) yg sgt2 comfy empuk..deco yg sgt2 cantik lah suite ni..just perfect for our lil family..razeen share bed dgn me & mr hubby, zharfan share dgn ariff

wajiblah snap2 pic lps check-in..bkn selalu dpt peluang stay kat sini kan..

tarikan utama lexis suites penang--indoor pool!!


pemandangan from our suite (tingkat 15)


mr hubby tgh susun some snacks (fruit etc--yg kami beli otw dari CH to penang)

wajiblah posing2 dulu sblm kami semua mandi kolam

our lil family!

posing happy2

ok kena pose tepi pool plak

peace!!!

sambung snap2 pic...ada dua sinki..

toiletries set yg sgt cute!

ada bath tub

while kids dh terjun kolam, MZ posing solo jap..

alhamdulillah ...rezeki sgt2 dpt stay 2 mlm kat sini..




 ok sesi mandi kolam 1st round..actually my zharfan & ariff mandi few rounds everyday...sgt obses dgn kolam haishhhh

MZ join gak mandi kolam masa 1st day lps check-in tu...tp of course tak de lah pic mandinya sbb boleh free hair kan sbb indoor pool..that's the best part of having the pool in our suite


ada bilik sauna sebelah pool


byk boats..pemandangan from our suite



my rose yg mr hubby bg hadiah...

2 nite stay kat lexis suites penang ni antara my best birthday gift...I won it from Blu Inc (marie claire magazine)..kalau check kat agoda, rate for one nite stay starts from RM759...so our prize ni worth around RM1500...alhamdulillah


built-in tv

 laundry bag dan shopping bag yg cute!


ptg lps check-in tu..my sister (adik), ie Dr Hanim dtg to our suite..her daughter and son tumpang sekaki mandi kolam! then lps tu weolls kuar dinner sama2, mkn seafood...rasanya pic food/dinner ada dlm hp sbb tak bwk dslr masa kuar pegi dinner...

next entry...what we did on 2nd day in penang?...

3 comments:

mama tisya said...

syok dpt stay hotel mahal menang contest...mmg best ada private pool...yg penang tk pernh lg..kita p yg grand lexis...mcm tisya dlu kalo bole nk tido kt pool...sbr je la

ms aziz said...

Memang best kat sini, dekat dgn byk tnpt mkn best. Salah satu mee udang salwa... nyums

mummy_ayu said...

wah best!! memang plan nak gi sini...maybe dis ni kot..tunggu jadual sekolah diaorang dulu. dah besar dah hero2 akak.

Salam ramadhan!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails