Friday, 18 May 2018

Lavender Garden @Cameron Highlands

lps check out from Avillion CH, kami singgah kat Lavender Garden..1st time ni MZ dtg sini..rasanya garden ni pun baru opened last few years...tak lama sgt lah ie garden ni tak wujud lg masa last MZ dtg CH last 10 years hahaah

Garden ni terletak kat tepi jln besar --rasanya area brinchang or further up (ie otw nak turun via simpang pulai route)..sgt crowded sbb ari ahad kan..ramai sgt visitors..parking full...so kami park across the road (private car park, so kena byr RM3 per entry)

bila dh setel beli tiket and masuk ke dlm park..then MZ baru perasan lupa nak bwk tripod alahai..problah bila nak snap pic our whole family..

so gilir2 snap pic each other..and nak kena mintak tlg org lah snap pic kami ber5

ni MZ snap pic mr hubby and boys

my boys pakai bj yg MZ beli time cuti2 sydney

kat dlm park ni mcm cerun bukit ie bkn tanah rata/medatar..so kena mendaki sikit and kalau nak letak tripod pun pyh sbb faktor tanah bercerun



 razeen moody tak mau posing..time ni cuaca panas terik :(

selain lavender, ada byk jugak bunga2 lain..kira mcm kebun bunga yg warna-warni gitu..so nice!

ni kat one of the area dlm tu...








finally our family pic...ni pun mintak tlg one girl (student uni kot) snap our pic





another family pic


zharfan yg snap pic ni..dia sibuk dok ckp..mama ada pokok halau nyamuk la!!!!

ni dh menapak utk turun ie the other side of the garden..and ada byk tmpt posing so wajiblah posing...nak posing berdua tp razeen nak menyelit


ok, pic berdua...err kami pakai bj kaler sedondon--grey & blue

lavender is purple..the bench is also purple in colour


posing solo plak..zharfan jd photoG..layankan his mama nak posing2



posing gaya wajib



i love this pic...zharfan kata nak focus lavender so muka mama kat tepi jer hahahhah

this one clearer version..



ok ni dh kat tepi pintu kuar..

 tu harga tiket..so my family RM10x2 + RM7X2 =RM34, razeen foc

tepi car park ada stall jual bunga..so mr hubby beli rose for me yayyyy

julung2 kali dpt munge :p ..kali terakhir MZ dpt bunga dari mr hubby ialah masa kat Notts :p

so dari lavender garden, kami terus bertolak ke penang via simpang pulai and PLUS..

2 comments:

Ann Ishak said...

kena selalu pegi CH ni, boleh dapat mungge selalu :D

Ezna Ahmad Khalili said...

Untung la dapat bunga....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails