Sunday, 15 August 2010

moment with newborn baby contest




me joining the above contest, due 31 aug.

to join, click HERE!





nama bayi: Ahmad Zharfan Shah
tarikh lahir : 24/5/2005
berat semasa dilahirkan : 3.2 kg
~gambar diambil dlm jam pertama slps dilahirkan~
nama ibu: Suzi
email : suzie284@yahoo.com 

cerita detik ketika gambar ini diambil : 
"saat pertama kenangan terindah me cuddling my baby right after the delivery process done"
cerita detailed:
gambar ni diambil right after me siap di stitch, ditolak masuk ke bilik wad, and then my baby is immediately reunited with me..
Tuhan ajer tahu perasaan me ketika my baby diletakkan dlm pangkuan and then di sebelah me, first time bergelar ibu babe...
rasa terharu, rasa tak percaya, rasa lega and syukur sgt sbb my baby dah selamat dilahirkan ke dunia..and of course rasa wah, my baby sgt comel..dh fitrah Tuhan buat semua ibu akan melihat dan rasa baby masing2 adalah yg paling comel di dunia :p 
me deliver midnite (dekat2 pukul 1 pagi) and then me tak dpt tido pun after the labour process..sbb teringat2 proses2 kelahiran yg agak meletihkan (me agak tak pandai push, me cuba berpuluh2 kali sampai nak give up) cubaan terakhir seblm di forcep akhirnya berjaya..
so sbb tak boleh tido, keje me ialah menatap, merenung my baby sepuas-puasnya..dlm hati me berbisik..begini rupanya wajah anak me :) :)
pic ni diambil oleh adik perempuan me yg menemani me dilabour room bersama my mom..
my hubby time ni keje kat KL tak dpt cuti , 
me opted to deliver at private hospital kat kg me (Kota Bharu Kelantan)..advantage me deliver kat situ, my whole family boleh gilir2 masuk labour room, my dad, my elder brother (other than my mom & my sis)..semua bagi kata2 semangat kat me agar berjaya push..
pic ni adalah my fav pic..
and me telah email this pic to all my frens and family members few days lps me balik umah my mom utk berpantang..
indeed the first time of everything the sweetest and the most memorable one (that includes 'first nite' :p)..
bergelar ibu utk pertama kalinya adalah momen terindah yg akan kekal dlm memori me sampai bila2..hingga hujung nyawa pastinya..


6 comments:

Syima Emi said...

saya pon nak rasa saat2 ni akak... mesti best kan.. macam akak oyak, mesti ingat sapa bilo2 kan...

lagi satu, saya adore sgt writing akak...x tau bakpo..percayo atau x, kalo ado maso, sayo mesti baco entri lamo2 akak :) (ni bukan bodek okay).. lagi satu, byk sgt gambar2. kdg2 x payah tulis pjg2, tgk gambar pon dah leh tau cerita kan...

mama zharfan said...

@syima emi : wah...tersengih2 me baca ur comments ni :) tq dear..rasa terharu plak knowing that ada jugak org baca citer2 me ni :) I doakan u akan dpt apa saja yg dihajati, Insya Allah :)

alyyani said...

SALAM MAMA ZHARFAN. ENTRY REVIEWED. SEMU SYARAT CUKUP AND THANKS SUDI JOIN CONTEST SAYA YE KAK :)

Em's Family said...

lain nyer la ha muke zharfan ni.. wish i could smell the baby smell anytime soon.!!

SuZiE said...

salam kak.. suzie nk tnye.. akak bsalin kat KBMC ke?? tgk cam kat KBMC je.. ok x bsalin kat situ?? bape ribu ek?? sbb dkt sgt ngan umah suzie..

mama zharfan said...

@alyyani Tq dear :) moga2 ada rezeki me..Amiin..

@mira : lain ker..baby kan, cepat berubah mukanya :)

@Suzie : salam suzie (wah, nama kita sama ;) )
me bersalin kat KBMC tu my employer yg bayar...kalau tak silap dlm RM1000-RM1200 ajer...tu kalau tak amik epidural, kalau amik epidural, kena bayar extra (tak sure rasanya dlm RM400-RM 600)..me suka bersalin kat situ (both my boys delivered there) sbb dh biasa dgn gynae ie Dr lily..dia yg sambut both my babies..ok jer KBMC tu, just one lil discomfort ie it's not hospital rakan bayi (breastfeeding stuff)..so kena bersiap sedia utk berkeras nak bagi sus ibu, kalau tak, jdlah mcm my 1st time experience (my zharfan), nurse bagi susu botol tanpa inform me dgn alasan nak suruh me berehat huh, tp for my lil ariff, me berkeras ckp jgn bagi infant formula sbb me nak BF :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails