Tuesday, 12 August 2014

Kos bersalin @KBMC

1st time bersalin kat Kota Bharu Medical Centre..May 2005..seingat me..kosnya around RM1200 ie kos bersalin normal..

then 2nd time bersalin pada April 2009...kosnya tak sure plak tapi  me rasa tak jauh pun beza dgn thn 2005..

and kos bersalin thn 2014 ni...
kos bersalin normal : RM1690
epidural : RM500
other charges

so total bill around RM3k..semuanya UIA bayar..syukur alhamdulillah

of course kos bersalin kat Kota Bharu ni a lot cheaper kalau nak compared gn KL...KL..memang around RM5k kalau kos bersalin normal...and me bersalin kat Kelantan sbb me masih ada my mom...my mom jaga me time pantang wpun my mom dh umur 72..masih sihat kecuali sakit lutut ajer lah...ada gak me ckp me nak bersalin kat KL sbb tak nak menyusahkan my mom..tp my mom kata selagi dia masih ada, dia nak me bersalin kat kg lah..senang nak berurut berpantang etc...syukur Ya Allah kerana masih meminjamkan kasih seorang ibu utk me nikmati...anugerah yg tidak ternilai..

why KBMC? sbb me dh selesa dgn gynae kat situ ie Dr Lily Fariza...and layanan staff2 kat KBMC semuanya ok :) :)

actually ni 1st time me amik epidural..nanti me buat entry lain pasal pengalaman berepidural ni..sakit ker tak sakit time contraction tu sbb dh cucuk epi tu...

#9th day berpantang ari ni..ni dh siap sesi urut+tungku+bengkung..so gigih bukak lappy :p
salam hari selasa..moga hidup kita sentiasa dilimpahi rahmatNya

6 comments:

fazilzura said...

walau kite czer , ada jgk pengalaman kne epidural tu .. ms nk musukkan jarum tu rs cm besi msuk dlm urat uhhuhuhu ngeri kannnn.. tp syukur x sakit le sgt.. lps tu leh bantai tido , psl xde contrction .. last2 emergency czer psl bby dh nerbes dlm perot

ummi aqilah (LM) said...

Betul tu kos murah lg berbanding area kl sini. Mmg beza kan harga skrg laju je naik. Seingat LM zaman tahun 2003 dulu kos bersalin normal baru 1 k lebih sikit je.

Ezna said...

Yr mom ambik vitamin sakit sendi tak? Glocosamine.

Mummy ZaraZarif said...

laaa..akk dhbersalin ke..baru tahu arini..
tahniah kak..slmat berpantang.....comel baby...

Rizziela said...

Untungnya company yg bayarkan :D

Nafisa81 said...

Tak sabar nak dengar citer epidural ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails