Wednesday, 13 August 2014

Lelaki itu

masa bersalin dan berpantang utk anak sulung (my zharfan) dan anak kedua (my ariff), my late dad was around...so segalanya byk yg my dad lakukan...cthnya, pegi amik/antar tukang urut, cari mknn untuk me yg dlm pantang , etc etc...wpun karekternya...my dad garang orgnya (garang bertempat) ..and most importantly action speaks louder than words...expression of love thru action..dia akan sediakan yg terbaik utk anak2nya...so senang lah me nak mkn apa2..cthnya ikan haruan...sbb ikan ni bagus utk menyembuhkan luka2...
and my dad yg uruskan majlis bercukur utk my boys..ie cucu2nya...me masih simpan short video time majlis bercukur ariff 5 thn lps..last event yg my dad handle sbb my dad meninggal time ariff umurr 2 bulan (ariff lahir 15 april 2009, my dad meninggal 15 june 2009)

tp now..berpantang anak ketiga...hanya my mom yg uruskan segalanya..dgn kudrat yg terbatas...

and...kebetulan bukan musim ikan haruan kot :( tak dpt me nak mkn ikan ni..time mr hubby balik ari tu --mr hubby balik 3 hari jer..dia dh try cari tapi tak jumpa ikan ni kat pasar tani or pasar jelawat..and my mom ada suruh my cousin carikan, pun tak jumpa ikan ni...tak perlah..bukan rezeki me nak mkn ikan tu..so me berpantang mkn ikan bakar (ikan selar kuning) dan daging bakar ajer selain menu sup sayur dan sup tulang...MZ tak de prob bab2 selera mkn ni sbb mkn ala kadar jer..nak cepat2 sembuh luka/jahitan kat 'that part'..

ari ni dh #10th day berpantang...MZ dh lose 12 kg so far..moga2 dpt capai target yg MZ inginkan .and lebih penting moga2 dpt cepat sihat cergas fit mcm dulu...sbb now dh ada 3 org boys utk diuruskan :)

salam hari rabu :)
entry tanpa pic

6 comments:

Ann Ishak said...

semoga mama cepat sembuh dan dapat mencapai target figure yang diidamkan :)

shamiera osment said...

best lah berpantang mkn sup tulang..my favorite tu.. :)

kayyana said...

take care kak.. kak telan pati ikan haruan jelah kak... ade rezeki mungkin akak dpt jugak ikannyer

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah baru 10 hari dah banyak betul tuerun..tahniah.. cepat2 sihat ye mz

Eyriqazz GTO said...

Selamat berpantang MZ

eima said...

belah KL banyak .. time hubby nk blk kg tu suruh die pi aeon big ka ... giant ke ... mydin ke ... pasar ke ... byk jual .. klu nk senang pi pasar putrajaya tu ... ckp ngan org jual ikan nk order ikan haruan nanti esoknye tu diorg bw .....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails