Monday, 2 February 2015

Ahad yang ceria | arjuna hati

semlm dh 1 feb pun..weekend kan..i really love weekends esp ari ahad..sbb ahad lah satu2nya hari mr hubby tak pyh gi opis (papa zharfan keje ari sabtu  ie half day)...

wpun ahad tp me memang ajar anak2 rutin bangun mcm timing biasa dan mandi pg2, pakai bj comel2 lawa2..even tak kuar gi mana2 pun..and then mr hubby kuar gi beli breakfast for us mkn ramai2 kat umah..kdg2 me masak jugak time breakfast..tp kdg2 jer lah hehehhe

anyway, semlm ..kuar gak..bkn gi mana2 pun..kuar gi shopping groceries ajer...
and destinasinya...AEON AU2..kenapa yer? sbb ada offer mamy poko..RM40 utk jumbo pack so beli 2 pack =RM 80 jer...and kebetulan kat AEON semlm ada promo beli RM100 dpt voucher RM5, so semlm..ding dong beli susu enfalac razeen gak..abislah RM300+, so dpt lah RM15 voucher ;) suka suka ;) :)

short shopping jer pun..pukul 11 lebih dh sampai balik kat umah..then me masak2 apa yg dibeli td..mr hubby beli ketam (peminat ketam tegar!!)..3 ekor ketam harga RM24! kira oklah sbb kalau beli ketam yg dh masak kat restoran, harga RM18 seekor..phewww

and then, masa pukul 2 pm, ada buyer dtg amik/beli basikal MZ..so dptlah duit sikit utk savings..thn ni kena gigih savings sbb thn lps mcm tak berapa gigih (thn lps MZ boyot  bwk perut so tak bermaya gitu,,9 bln gomoks kan hehhehe)

oh yer..masa pukul 12.30 tghari, papa, zharfan & ariff pegi main badminton kat sri gombak..sewa court badminton kat sport complex tu selama sejam, RM20 ratenya per hour..MZ dok umah dgn razeen..lps setel masak..lepak2 golek2 dgn razeen jer..

tu jer cite our weekends.
syukur atas segala rahmat kurniaan dariNya..alhamdulillah

pic bertiga tu pic semlm masa dlm keta otw nak gi AEON AU2..razeen suka duduk kat seat belakang dgn abang2nya ..and dh pandai senyum bila mama nak snap pic ;)


my adik2 kata razeen sgt2 seiras papa..kira mcm fotostat gitu..betul eh??

salam ari isnin..jeles dgn org2 KL sbb diaorg cuti hari wilayah ari ni heheh

1 comment:

norry abby said...

Biasa pegi jj AU2 hari jumaat lunch je. Tahu Suzie biasa g sana baca kat blog. Tapi itula tak pernah lagi terrjumpa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails