Monday, 23 February 2015

perjalanan penuh emosi

me and family bertolak balik kg pada pg khamis..early morning ie 5.15 am..lalu LPT..tp end up lekat jem jugak bila dh exit dari LPT ie bila ikut jln kt-jerteh tu..memang keta sgt byk..so jem lah..

penuh emosi?? sbbnya my mom tak sihat..demam yg agak teruk sampai tak leh nak bangun tak mkn jd lembik tak bermaya..so me sgt sedey dan risau..rasa nak terbang jer balik umah biar sampai cepat2 kat umah kat kg tu..last2 dekat pukul 2 pm baru sampai kg (9 hours jouney)..dpt peluk my mom..nikmat yg tak tergmbr dgn kata2...
so dok kg jumaat-sabtu...memang tak kuar gi mana2 pun..dok umah jer..temankan my mom..nak kuar pun tak senang hati bila mak tak sihat..lgpun jalan jem di mana2 shj sbb anak2 kelate majority balik kelate...

berat hati nak bertolak balik KL..dh call HOD ckp nak amik EL utk temankan my mom..
then nmpk my mom dh ok sikit..dh boleh bangun and try mkn sikit2..adik bongsu me yg keje doktor tu memang bwk balik segala mak nenek jenis ubat, monitor blood pressure etc..and adik me sambung cuti ahad-isnin..
so pg ahad ie semlm..7.15 am..bertolak jugalah me balik KL dgn mr hubby & kids..also stuck in jem kat karak..pukul 5.15 pmbaru sampai gombak..so 10 hrs journey..penat tak terkata..

my mom jrg sakit..last sekali my mom demam ialah masa my dad koma ie last 6 years...then my mom sihat jer (kecuali sakit lutut)..
so me & my siblings memang sgt2 risau bila my mom jatuh sakit...
hanya mampu panjatkan doa ke hadratNya..agar memanjangkan usia ratu hati kami semua..utk kami menumpang kasih sayang ibu yg sgt2 kami kasihi..

entry penuh emosi di pagi isnin..

9 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

moga ur mom kembali sembuh ya...

sedey pulak ai bc ur entry ni :(

Ezna said...

Moga makcik panjang umur Dan sihat....

mama maman aka yana said...

Hati manakah tak risau bila ibu kita tak sihat.. mmg nak jew dok bawah ketiak mak 24jam.. nak2 lg bila dia semakin tua dan kurang sihat.. bertabah la yer kak..

Ibu Lala said...

Mudah mudahan ur mom cepat sembuh. Memang risau kalau mak x sihat kan. Alhamdulillah ada yg jaga.

Fai CeritaCinta said...

semoga mak akak cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.. :-)

mama tisya said...

smoga ibu suzi cpt baik..kalo jrg2 sakit tiba2 sakit mesti riso

Wan Amira Wan Salleh said...

insyaAllah doa dari anak-anak mak u akan sihat seperti selalu

Diana Rashid said...

kalau mak sakit memang rasa risau je..lagi2 kalau kita dok jauh dari dia..

Chekgu Azrine said...

semoga mak dr suzi diberi kesihatan yang baik semula..

semoga cepat sembuh..sesama kita doakan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails