Thursday, 5 February 2015

Cantik tapi bahaya

selalu gak tgk iklan kat tv..iklan utk awareness gitu..yg mana wan maimunah kena ragut sbb pakai rantai/brg kemas..

kat Msia ni..byk sgt kes2 ragut (nauzubillah)...memang bahaya kalau pakai emas especially kalau obvious and jalan pulak sorang2 kat public places..mcm jd umpan tanpa disedari..menarik perhation org2 jahat ie sang peragut yg berkeliaran mencari mangsa...emmm agak2nya kalau pakai emas korea (ie emas tiruan) or emas zhulian pun bahaya gak kan..sbb sekali imbas memang nampak sama jer mcm 916..

MZ ada gaklah koleksi emas 916 wpun ciput jer..tp jrg la pakai...kalau pakai pun kena hide dlm sleeve baju tak bg nampak obvious...
or kdg2 pakai time dok umah jer heheh berjangok2 di umah gitu :)
ni pakai time dok umah cuti thaipusam the other day



and another option..pakai jer pandora..less risky sbb bkn 916..tak leh jual kat kedai mcm jual emas :p
and for me..tak bosan dgn cik dora ni sbb boleh tukar2 charm ikut tema, ikut mood etc and nampak rangi funky trendy young at heart ;)

ni potd (pandora of the day) utk ari ni ;)


salam hari khamis :)

3 comments:

mama tisya said...

cantik la pandora tu..kita suka tgk je..sesuai ngan suzi

Ezna said...

Beautiful collection....

Nurul Aula said...

cantik tu and u have pandora of the day??? bestnya collection yang banyak tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails