Thursday, 30 July 2015

Contact lense for travel

me pakai contact lense sejak me kat matriks ie tahun 1996 kot..until now...tp memang pakai yg monthly disposable jer ie kena basuh everyday and boleh pakai berkali2 max utk sebulan


dulu2 pernah gak try pakai brand focus daily ie disposable daily tp tak serasi ie mata rasa tak selesa and pyh nak bukak (tak tau kenapa)

then last month..try beli and pakai brand acuvue..waaaa serasi banget!! tp mahal laaaa RM149 for 15 days supply...kiranya daily kena spend RM10 for one pair of this lense..

one box ada 15 pairs..me amik yg natural shine..so nampak natural jer bila pakai


sbb faktor harga yg tak berapa murah tp sbb convenient, me pakai gak tp gilir2 dgn yg monthly tu.. and paling besh time travel/balik kg sbb tak pyh kalut2 nak usung or angkut solution (cecair pencuci)..

Insya Allah tghari ari ni me balik kelate naik AA...sbb akad nikah my niece mlm ni..kenduri/weddingnya 1 ogos nanti


excited sbb ni 1st wedding utk all my anak sedare...

1 comment:

Ezna Ahmad Khalili said...

I pernah pakai acuvue. YA ALLAH i jenis penakut nak masuk dalam mata. End up pakai specs masa kerja tapi lps dok rumah, mata i ok pulak. HERAN jugak i.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails