Wednesday, 8 July 2015

Pro and cons | Bukak puasa kat luar

kat luar means mkn kat restoran or buffet hotel etc

so far baru sekali MZ and family bukak puasa kat luar..selebihnya MZ memang masak- almost everyday, and ada few times mr hubby tapau from bazar ramadhan (ari sabtu lps tapau nasi beriani yg super sedap yummss)

pro - convenient lah..sbb tak pyh masak, tak pyh sepah2kan dapur sinsing lengan bersilat kat dapur heheh
pro- tak letih lah..bwk duit, bwk badan jer..order2 tunjuk2 jer mana yg berkenan then tunggu jer...mknn semua siap dihidang gitu
pro - konon2 rasa besh (feeling good eh?) dpt bukak kat luar--semua tempat pun fully reserved mcm ramaiiii jer org bukak kat luar..ramai jer yg mampu mkn2 kat luar...(ni observation time MZ bukak kat luar ari tu lah)

cons- of courselah kena spend duit yg agak byk especially kalau anak ramai :p (unless dpt FOC via voucher or blogger event--err thn ni MZ tak de rezeki apa2 vou iftar sob sob)
cons-- lps siap mkn--kena rebut2 nak solat kat surau yg crowded sbb kebykan yg iftar pun mkn dan solat serentak..maghrib plak pendek

 random pic time bukak puasa kat pizza hut 2 minggu lps..ni PH kat Aeon Au2

 hi lil sweetheart!

ada promo utk membership card--kena byr RM45 tp dpt beli pasta 50% off dan dpt 2 bijik pizza vou boleh redeem anytime..so worth it gaklah..so MZ pun join jerlah

ni antara main course--spaghetti boloignaise meatball yg sgt sedap--may be sbb lapar kan so semua benda pun sedap :p


4 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

me anak ramai, lagilah mmg masak2 hari...

setakat ni tak jejak lagi bazaar ramadhan...

tapi bila u sebut pasal nasi beriani teringin lah pulak huhu

makan luar ada 2 kali, tapi smeua jemputa satu famili, dan lagi satu guna voucher :p

Salmiah Mz said...

Lagi suka makan kat luar sebab tak perlu masak. Tapi bila makan kat luar anak pulak nak berlari-lari dalam mall, tak senang jugak nak makan. hehe
Salam ziarah dan salam lebaran

Salmiah Mz said...

memang best makan kat luar, tapi bila ada anak nak berlari sana sini dalam kedai tu, memang xkan puas nak makan. hehe

Eliss Mie said...

sekali baru berbuka kat luar dgn ofiz mate tapi nasib baik masa tu period so tak la leceh nak solat berebut2..hehehe. hr lain masak atau tapau kat param jer la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails