Thursday, 5 November 2015

An exciting overnite stay @The Kahaani, Ayer Keroh, Melaka (part 1)

ari sabtu lps, me and my lil family pegi melaka...sebab utama..nak gi spend a nite kat one special place...

nama tempat ni : The Kahaani

so unique kan nama tu!!!
why Kahaani? errr me dpt complimentary voucher (won from rapi Magz, Karangkraf)

a lil bit of info...Kahaani ni baru jer opened last 2 yrs..a luxurious hotel/homestay..asalnya bangunan ni adalah official residence of Malacca's Chief Minister...that explains why it looks so luxurious and exclusive gitu..

me tepek random pics yer...gambar tak sharp sbb semua me dh resize..most pics taken by my S4..me selit2 citer kat gmbr2 lah yer

ni singgah kat R&R serdang (arah utara)..mr hubby beli fruits utk mengunyah mkn2 dlm keta sambil driving..jem gak all the way sbb hujan lebat

my 3 lil heroes...suka sgt bila dpt tido hotel--maknya pun sama lah..sukaaa

 suite ni sgtlah spacious!! rasanya antara suite yg paling besar yg ada kat The Kahaani ni

toiletries set yg sgt wangi!

scenery from one of the windows...time ni hujan lebat...nmpk ada pool tu kat bwh

ada jacuzzi!! yayyy


 mommy posing2 with kids kat atas katil yg classic ni

 mlm tu kami kuar mkn2 seafood kat umbai...harga tak murah sgt tp sgt fresh and sedap...amik siakap, ketam, udg dan kerang  and fruit juices..mr hubby belanja...abih gaklah RM118...

sgt byk mirrors kat merata2 ceruk dlm Kahaani ni


 kat tangga pun ada mirror...yayyy


ni ruang tamu/lounge..

 yayy our breakfast is ready!!

breakfast served..mengadap pool



mesti posing2 sblm mkn2

ada dua set breakfast and we were served both rounds...1st round, western style, 2nd round, local style (nasi lemak, bihun, roti canai)--hancuss my diet

private & exclusive!! perfect for honeymooners!! wpun kami honeymoon ber5 ngeh ngeh ngeh

candid mr papa and kids

nak posing2 lps siap mkn2..zharfan jd photoG..ni some candid :p

to be continued.....

4 comments:

kayyana said...

nmpak mewah sangat bilik die kak.. bilelah yana nak merasa menang mcm akak kan..hihi

cik hani said...

Seronoknya...

Spent time dengan mereka semua..
Enjoy betul..

Eliss Mie said...

nampak classic sungguh rupa hotelnya yer. bestnya jalan2 melaka.

dyrazin said...

Saw you kat Umbai...segan nak tegur... :)

-Nadira (ex-Notts)-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails