Friday, 19 February 2016

Jalan2 cari snow

masa cuti cny ari tu...mr hubby bwk MZ and kids ronda2 shah alam ..so mkn angin gitu dari gombak ke shah alam hahahah antara tempat yg disinggahi ialah...

yeahhh kami pegi ke sini..ie Taman Botani Negara Shah Alam..dh upgrade jd cantik now..dulu2 mcm terabai..nama dulu rasanya taman pertanian bukit cahaya/bukit cerakah..
tix murah jerrrr


of course tempat utama yg nak dituju ialah rumah iklim sederhana empat musim...weolls naik shuttle dari main entrance utk sampai ke rumah iklim tu



rumah iklim ni follow musim kat UK..so now musim winter...suhu -2 ni kat sini..masuk ikut batches...so lama gak queue..ada tempat boleh masuk ke bahagian dlm so boleh feel the winter temperature..tp boleh stay 3 min jer max sbb sgt sejuk!! bukan pakai sweater pun kan...staff2 kat sini semua pakai winter jacket!
 snow nya nice!! tp utk port bergambar tak leh masuk pijak2 snow tu nanti rosak plak..tp boleh bergambar kat specific port and feel the freezing temperature!

terubat lah rindu wpun 3 min--tp my adik kata tak puas ati kalau dtg sini sbb tak dpt buat snow man hahahahah yg tu kena lah byr ribu2 RM utk holiday package..paling dekat yg ada snow pun kat OZ or kat Seoul..yg jauh2 of course kat Europe

6 comments:

Norma NML said...

Dah lama teringin nak pi sana tapi tak asyik tertangguh je :)

Lea Ismail said...

tak smapai lagi sini.memang nak pergilah bawak anak

- dieyana - said...

ok gak ni...ok. masuk senarai bw anak2 jln . shah alam bnyk tmpt mkn juga kan! hiihih
dulu ms blajar pernah g bukit cerakah dgn kawan2...

Ezna Ahmad Khalili said...

Kat Beijing pun ada snow....

Wan Amira Wan Salleh said...

I tak pernah rase pegang snow lagi

mama tisya said...

Lama giler tk pegi bukit cerakah..now dh tkr nama ye..xtau plak ada tmpt iklim camni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails