Tuesday, 10 May 2016

Tema warna baju raya 2016

errrr me memang suka setelkan urusan beli bj raya sblm masuk bln puasa..sbb ramadhan nanti boleh fokus puasa dan ibadat jer gitu (insya Allah)

2 benda penting yg wajib dipikirkan ialah tema warna bj raya and bajet utk beli bj raya/kasut raya etc
ari tu MZ ada beli bj brand butik minaz..design nadeera roselle..lom sempat pakai..so kiranya pakai time raya jerlah nanti (kaler ijau/pinky)
then last week..dh ter pre order bj dari butik fana couture (butiknya kat shah alam, tp me order online jer..)..kaler pepel (design kurung moden)..katanya akan dpt early/mid june nanti


sbb bj ni kaler pepel..so may be theme raya thn ni kaler pepel utk family MZ..sbb nak kena beli bj raya hubby and 3 heroes ni ie bj melayu)..
last 2 yrs beli kat butik dlm wangsa walk..bj melayu sedondon papa & kids..thn ni tak sure lg nak beli kat mana..sbb kalau nak beli sedondon, biasanya senang beli kat tempat yg sama (cuma agak pricey lah)..tu kena cari bajet tu ;)
and kasut raya for 3 kids pun kena beli
moga2 ada rezeki utk my family..amiin


2 comments:

Aliyyah Aziz said...

Assalamualaikum. Saya belum fikir lagi tentang baju raya. Tapi agaknya macam tahun2 lepas, caca marba tanpa tema. Warna warni di aidilfitri :D. Asal boleh aje. Nak jahit sendiri, takde mood pulak kali ni.

Chekgu Azrine said...

wow...cantikla MZ pagi raya ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails