Monday, 16 May 2016

Tragedi di petang Jumaat

baru ada kekuatan nak citer psl sesuatu yg agak tragis..berlaku 2 minggu lps..ptg jumaat 6hb may ie 2 hari sblm mother's day..me tak share kat FB pun..entahlah...rasa mcm tak perlu kot...sbb what I need is support from my family..juga doa kepadaNya agar dipermudahkan segala urusan bila ditimpa musibah dan ujian (mungkin juga kaffarah atas segala dosa2 yg tidak disedari)

kisahnya..me dh amik my razeen from IIUM educare...
then otw nak amik ariff kat his school, then me singgah kat gerai jual keropok/goreng pisang kat tepi jln (Jln Gombak, nearby Sek Ren Islam Sri AlHuda) (kerap jer singgah kat stall makcik ni, biasanya once or twice a week me singgah)..so as usual, me parking betul2 sebelah/dpn stall which is few steps away from my car..my car..me parking tepi jln..ie illegal parking..and bhgian belakang terkeluar sikit sbb parking keta senget (limited space)..kat tepi main road Jln Gombak..ada jugak keta2 lain yg parking all along the way sbb sebelah stalls ni ada kedai mkn..me matikan enjin, bukak tingkap sikit, and razeen me tinggal dlm keta tp memang dekat jer pun, i can see him and my car..like few steps away/beberapa langkah jer..
masa tgh nak order keropok, terdgr bunyi dentuman/hentaman yg sgt kuat dummmm and nampak sebuah motor dan seorg remaja lelaki tergolek2 atas jln raya...
rupa2nya dia langgar my car :( :( kemek teruk bahagian belakang, ekzos pun jatuh
budak lelaki tu cedera jugak (luka kat tgn dan jari2 tgn)..sgt lah careless this budak...pegi langgar my car..and dia bwk motor sgt laju..dia mcm toleh tempat lain sesaat katanya..tak nampak my car tu langgar gitu jer..motor budak tu pun rosak gaklah..lucky tak de keta time tu..so budak tu masih sempat bangun and selamatkan diri pegi tepi jln
this incident happened at 5 pm..


to cut the story short...my keta masuk bengkel (ari sabtu)..ari selasa setel baiki alhamdulillah..kos baiki ie ketuk dan cat etc..abih RM1300 :( :( redho jer lah..me tak claim insurance sbb sgt time consuming..and me sempat gak sewa keta myvi  (sewa from UIA student) sementara tunggu keta siap repair...sbb me kena antar amik my 3 kids from school kan..sgt2 lah pyh bila tak de keta :(

so many lessons learnt..the hard way...never ever park illegally tepi jln esp sbb bontot keta terkeluar sikit..and serik nak tinggal my razeen dlm keta wpun sgt dekat jaraknya and for few minutes only..

now life dh back to normal/usual routine..cuma masih phobia dan trauma jugaklah...kena selalu berdoa agar dilindungi dari segala musibah..juga kena sgt hati2 time drive and parking ..
Innallillah Wa Inna Ilaihi Rajiun

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Alhmdulillah nsb takde apa2 berlaku to ur son..
Bdk2 skg bwk.moto mmg laju...

Nad MamaZN said...

innalillahiwainnailaihirojiun..
alhamdulillah x apa2..

eima said...

mahalnye sampai Rm1.3k ...
hari tu my car pun kemik di bhg bonet dan sedikit di bhg bumper belakang .... ketuk dan cat rm350 je ....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails