Monday, 29 March 2021

Mission failed | Tecoma

alkisahnya sejak awal minggu lps, or even earlier, pokok2 bunga sakura malaysia or the real name is tecoma, tgh galak berbunga, menghasilkan panorama yg sgt2 memukau..

laluan sebelah highway karak menuju ke UIA memang ada byk pokok ni sepanjang jalan..memang sepanjang weekday minggu lps, setiap kali lalu kat area tu, nampaklah org tgh posing2 etc
MZ teringin gak nak posing2 tp sbb selalu driving alone, tak berani nak singgah and tak de org nak tlg snap pic MZ pulak kalau dtg sorang2 kan

so ari sabtu lps, gigih MZ singgah situ, bawak zharfan sbg photoG...
tapiiiii
hampa kuciwa!! dh gugur lah hampir semua bunga2 tecoma tu...
dh ada kat atas tanah belaka dan dan jd warna coklat pun, sikit2 jer yg pink kat atas tanah tu
so tak tercapai hasrat di hati nak OOTD dgn background pinky2 tecoma (sesungguhnya MZ merindui the real sakura ie cherry blossom kat bumi Notts....kenangan terindah many2 years ago)

so tepek gak lah pic yg telah di snap2








2 comments:

Ezna said...

Tecoma rupanya nama dia. Ada pokok ni kat sekolah Dania.

Eliss said...

alahai. pun geram jugak nak bergambar tapi semua tepi hiway kat area rumah kita ni. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails