Tuesday, 29 June 2010

mandi @ Mundy :p

ni citer sambungan entry on strawberries picking tu..

lps siap picking strawberries, we headed for mandi - to Mundy Play Centre, also in Derby..about 20 min drive from the strawberries farm..

ni 1st time we came here..so mcm excited la jugak :) purpose my boys nak mandi-manda kat padding pool..and we wanna have our family picnic - me msk nasi lemak + bwk mcm side food :)

cuaca sgt best ie pans terik ..mat salleh memang ramai giller dok sunbathing..me cari port bwh pokok :P

so what's great in Mundy selain mandi?? hhehehe
mcm2 ada kat sini...entrance is free, tp utk main certain2 things kena bayarlah, like kids-go-crat (zharfan naik 2 rounds, 1 pound each round), ada bouncy castle,
ada tempat panjat2,
ada playground,
ada donkey riding,
ada mini golf,
ada train - our family naik train ni, tix 2 pound each pax...



byk lg activities/games kat cni...memang best lah!!

jom layan pics...


my boys in padding pool..ariff wpun muka penuh chicken pox tp still happy main air


zharfan enjoy riding his bike kat track around the pool

hubby +zharfan enjoy main golf :)



mama posing kat playground


ariff kat playground - cian anak mama muka penuh chicken pox

best jugak kalau dpt dtg lg ke Mundy ni lain kali ;)

12 comments:

E.L.I.Z.A said...

syioknya akak wehhhh! jeles tau!
akak dh berapa lama ek duk sana?
bestnye...tingin sgt² nk p over the sea

kakchik said...

salam mama zharfan.
nampak mundy tu satu tempat yang sangat menyeronokkan untuk seisi keluarga. kalau kat sini, mungkin taman perbandaran tengku anis kot.

BUNGA said...

laa.. ingtkan kat manala td.. kat mundy rupenya..kitorg mndi manda dlm bathtub jer..hehehe

mama zharfan said...

@ELIZA : i baru jer sampai cni bln dec 2009 (dulu i dh pernah dtg cni sept 2007-march 2008) jom jln2 cni..naik air asia :)

@kak chik : yup, ala, ni tempat for family fun, byk jer kat msia ;)

@Bunga : kami kan miss bbq ari tu..so ni dtg la kat Mundy sendiri2 ;)

kinna said...

bestnya..tak dpt g mundy situ, mandi sini je la..

Zaitun said...

Ooh... seronok,luas juga tempatnya.Kalau kat sini kak Zai pergi kat Sunway Lagoon aje.

fa10 said...

eh, eh... mcm best la tempat ni.
boleh mandi manda.....

Lady Lavender said...

he..he..mcm kami la jgk nak sgt pi tpt panas...tapi balik2 cari tepat paling redup nak lepak2...

maslinamansor said...

ariff nampak gembira sakan yer...

SyidaMislan said...

kalau kena cikenpox bole kena air ke?hmm...

AngahSayang2314 said...

bestnyer mama dapat gi tempat nie...angah entah bila la.. dapat bertandang ke negara org....

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

wow bestnyer dapat mandi manda, main kat playground n berbasikal..hehhe.
cian kat ariff kena chicken pox...skt2 pun still happy main..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails