Saturday, 26 June 2010

Why women need more than one handbag?

the answer---scientifically...no explanation found :p
but logically, different bag with different colours suits different occasion, in fact matches the different style of outfit!!!
yess, black is universal, no doubt, can match with any dress or baju,...simply because black goes with everything...and me mean everything...from yellow casual clothing to grey corporate suits. we can take a black handbag shopping and also the very same black handbag into a meeting....but.... heyyy...come on, other colours like pink, red for instance are indeed awesome - to match the dress in those colours!!

so frens...how many hand bag that u have rite now? in different colours perhaps??

mine here in UK, I have 3 handbags...two in light pink, ....
and the latest one...here is the pic...it is in hot/coral pink!! it's a sling bag to be exact ;) me beli bag ni online :) brand Nica..me suka design nya cute + ada keychain love tu...nice!!

kat msia me got few handbags pun...me suka shopping handbags kat Sogo (tp kdg2 shopping jugak kat Jusco & Parkson) sbb byk choice and pretty reasonable price kalau time sale..my fav brand is Carlo Rino :) affordable for me, and me like the design :)

i've been dreaming to buy this Coach (patchwork  design) handbag ...but no budget yet (it is priced at RM750)...hohoho...for me that's quite an amout of money...byk boleh beli with that amount tu....
me like patchwork design coz it has several colours, perfect to match with few baju in different colours...last time I got a Clarks handbag (me bought here in 2008) also in patchwork design, tp dah buruk, so me no longer use it (me left kat msia pun beg tu)

and masa me surf Coach website, me terjatuh chenta dgn this bag plak...


emmm...nak kena request hubby beli utk hadiah bday next year kot..tp lambat la plak...:p

me bagholic ;)

12 comments:

isabelle said...

jadi org pompuan mmg xcukup dgn 1 henbeg je.
i pelik camna org leh cpt jemu dgn henbeg ribu riban yg diorg beli. kalo dah beli mahal tu, guna la lama2.else, baik beli yg murah jer.

Ummi Dania Yasmine said...

i see pink everywhere.....hee hee hee

Liza said...

love the last one, cantik!

suzzsuzie said...

itulah keistimewaan wanita..lelaki mana ada tukar2 beg...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

I SUKA HANDBEG PATCHWORK TUE
I ADA MCM TUE LEBIH KURAG TAPI JENIS AIGNER
MMG SUKA SBB BLH MATCH DGN MACAM2 COLOR
ITU PUN PESAN KT MY COUSIN YG DOK KAT DALLAS

LAGI BEG RENOMA HADIAH KAWIN

ITU JE KOT

YG RENOMA DAH TAKLEH PAKAI
SBB KECIK
SEJAK2 JADI MAKBUDAK TAK LEH PAKAI BEG KECIK NE

SyidaMislan said...

kita ada beg yg cecah riban ni.lepas 2 thn pakai,dah rasa boring,beli lagi yang ratus pulak.sbb kita tak bole nak pakai 1 beg lama2.2thn tak tukar beg rasa mcm dah lama sgt jek....so it doesnt matter riban atau ratus, yg penting kita suka dan slesa, kan?

nadnye said...

suka yang last one tu...nice, kat UK apa brand yang cantik dan murah mungkin suzie bole beli disana....

LEIZA said...

em.. me pon suka ngn patchwork handbag..

tp me klu nk gi beli handbag mmg ssh nk berkenan.. tkut bila dh beli, br rasa menyesal sbb tk praktikal ke, not user friendly ke..
tu yg leceh tu

kinna said...

tak kesah h/bag pon..p keje pakai bag momslittleone (utk stok ebm)..g jenjalan pakai beg-ape-brand-ntah (besar gile, utk letak diapers,susu anak etc)(c, anak lagi..)ade 3 h/bag yg MIL, kakak n hubby bg tapi tak guna pon :(

♥cutebabygirl♥ said...

pmpuan x pnah puas dgn ape yg die ade.
(dari segi pakaian & aksesori)

beg sy x terkira byk nyaaaaa
sllu kna marah dgn mak sbb asyk shoping! =(

mama zharfan said...

@belle : yup belle, setengah2 org senang jemu, tak kiralah mahal ke tak harga hbag tu...

@ezz : pinky me :)

@Liza : yup, me sukeee sgt yg last tu...jom2 kita beli utk raya ni :)

@suzzsuzie : fitrah wanita kan :)

@Mama Amana : u sama taste dgn i ie suka patchwork design :) cantik and berguna kan time nak match2 dgn baju kaler apa pun :)

@SyidaMislan : can't agree more...me so far belum mampu beli beg ribu raban, paling mahal hbag me pernah beli harga Rm400 ajer :)

@nadye : kat UK brand Clarks ajer kot, tp design tak lawa, tak mcm Coach huhuh

@leiza : yayyy another patchwork design discovered :) me pun cerewat gak esp kalau beg tu cecah RM300-Rm400 kan..nak kena betul2 jatuh chenta baru berbaloi beli :)

@kinna : ye ke..me baby bag pun me guna, handbag/sling bag pun me guna :) sbb dh biasa gitu

@cutebabygirl : u are rite dear...me pun pantang nampak beg/baju yg kena dgn taste me, tgn gatal jer nak beli :p

Peri PiA said...

me-suke handbag..but jage malas haha :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails