Friday, 10 January 2014

Harga rumah 6 tahun akan datang | fact or myth?

tahun 2020 dh dekat pun...6 tahun jer dari sekarang..

year by year, harga rumah esp kat KL dan bandar2 besar memang melambung2 sedangkan gaji bulanan tak de lah byk sgt berbeza pun...cthnya masa thn 2001 i start keje, my starting salary kat bank RM2,200...i rasa nowadays pun starting salary utk degree holder lebih kurang jer rate tu...tak de nya cecah RM3k utk starting..


so keje apa yer yg gaji RM12 sebulan tu? kalau lecturer, rasanya kalau dpt title Prof Madya baru boleh cecah that amount..tu pun me agak2 jer..sbb me mcm lmbat lg nak dpt rasa pegang title tu..

harga rumah kat area me (gombak)...dh tak de rumah bwh RM300k...average kalau yg baru tu harga RM500k and above...wpun rumah teres yg kecik jer...mcm mana lah kehidupa generasi akan dtg agaknya :(

happy friday uolls!

4 comments:

kayyana said...

agak agak kalau negara kita tuko pemimpin akak rasa harga rumah akan naik seperti itu kah? bukanke kita yang kawal harga rumah?

anak Wan Salleh said...

kesian kan. tapi orang besar tak nampak sebab derang tak rasa

Iela Fazielah said...

huiyo..manager besar je kak boleh dpt gaji byk tu....

transformed housewife said...

gaji menteri2 la 12K kan. Tu yg diaorg sedap2 mulut je cakap merapu2. Angin betul bila baca kenyataan2 yg kurang cerdik diaorg psl kenaikan mcm2 ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails